29 Ekim 2015 Perşembe

Fringe (2008-2013)

     
Sizlere kesinlikle izletmek istediğim ve tavsiye ettiğim başka bir diziye geçiyorum FRINGE. Belki de bilim kurgu alanında en iyi dizi, en uçlara çıkabilen dizi. Dizi başladığında eminim hiç kimse o kadar uç noktalara gidebileceğini düşünmüyordu, hatta o kadar uçlara gitti ki en sonunda kimse anlamamaya başladı ve anlamayınca zeka seviyesi düşük arkadaşlar izlemeyi bıraktı. Biz de böylece Fringe'den mahrum kaldık. Reyting almadığı dolayısıyla 5. sezonda son buldu. Asla unutamayacağım, her bölümünü heyecanla izlediğim bir diziydi.
         
Fringe bambaşkaydı, paralel evrenler, paralel evrendeki "diğerleri" karakter farkları, dünya farkları o kadar uçlarda yaşatıyordu bizi. Ve her 45 dakikanın sonunda "ben nerdeyim, ne oluyor" dedirtiyordu bizlere.




             
Azıcık da genel konusundan, her şeyin nasıl başladığından bahsedeyim sizlere, izlemenize de yardımcı olur diye düşünüyorum. 
            
Hamburg-Boston seferi 627 no'lu uçak, yolcular ve mürettebat kimyasal saldırıya maruz kalmış halde Boston'a iniş yapıyor. Bu kimsenin anlamadığı olayı açıklığa kavuşturması için de FBI özel ajanları Olivia Dunham ve sevgilisi John Scott görevlendiriliyor.Scott'ın bir patlama sonucu komaya girmesi ile Olivia harekete geçer (dizinin başlangıcında bu patlama açıklanamıyor, sebebi bilinmiyor). Bunun üzerine Olivia bir zamanlar hükümetin gizli deneylerinde çalışmış, 17 senedir akıl hastanesinde kapalı kalan Walter Bishop'a ulaşıyor. Ve yıllarca üstü örtülen doğaüstü deneyin tekrar canlanması aracı oluyor. Bununla birlikte, günümüz biliminin, geleneksel bilimin açıklayamadığı olayları incelemek üzere İç Güvenlik Teşkilatının en üst düzey ajanlarından Philip Broyles denetlemesi için görevlendiriliyor. Ve onun önderliğinde FBI 'a bağlı olarak "Fringe" ekibi kuruluyor. Gerçek bildiği bilimin dışında bir bilimsellik tanıyan Dunham ile birlikte gerçeği biz de görüyoruz (dizi kurgusu içerisinde tabi) . Her şeyin aslında göründüğünden daha karmaşık olduğunu ama bir açıklaması da olduğunu anlatacak Fringe bizlere 5 sezon boyunca. Ve en sonunda sanırım beynimizi yakacak


     
İtiraf etmeliyim Fringe'i zamanından biraz geç izledim. Tüm sezonlar bittikten sonra. Ama başlamam ve bitirmem 3 gün sürdü. Hiç uyumadan ve hiç kapatmadan, yaklaşık 3 gün boyunca gözümü kırpmadan izledim(yemek alıp geri oturdum vs) Yapılabilir. Çok da güzel olur. Fringe kesinlikle izlenmesi gereken, muhteşem teorilerle dolu bir dizi. Zamanının en iyisi belki de.
Evet bu da fragmanımız. Bugüne kadar kaçıranlar varsa bunu izlesin ve başlasın diyorum .


                                                                                   Imdb Puanı: 8,5

                                                            


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder