29 Ekim 2015 Perşembe

The Mentalist (2008-2015)

         Bir çok sevdiğim dizi daha... Sanırım dizilerdeki "güçlü" lerdense ben " zeki " leri tercih edenlerdenim. Patrick Jane'de onlardan biri. Dizinin artıları ve eksilerine geçersek. Akıcı ve sürekli kendini izletmesinin yanında sezon içinde "sanki bu bölüm oynamamış mıydı?" dedirtecek çok an yaşanıyor bence. Bölümler birbirine o kadar benzeyebiliyor ki karışıyor. Ama yine de 7 sezonluk çok sevdiğim bir dizi olduğu gerçeğini değiştirmiyor bunlar.
         Patrick Jane ukala olabilir kendini beğenmiş, insanların sinirlerini bozan bir "medyum" ve bu adam görebileceğiniz en zeki adamlardan biri. Zihnini kullanmayı öğreniş şekli hepinizi şaşırtacak.
         Bir insanın "The Mentalist" 'i beğenmeme lüksü olduğunu bile düşünmüyorum. Sadece birazcık konusunun çok "Red John" odaklı olması bir yerden sonra "yeter" dedirtebiliyor diyebilirim. Dizinin yapımcısı Bruno Heller ve oyunculuklarda, kesinlikle harika bir performans sergileye Simon Baker başrolde ve Robin Tunney var.



            Çok tanınmış bir medyumun,  Kaliforniya araştırma bürosuyla danışman olarak çalışmaya başlaması ile başlıyor hikaye.Çok kazançlı medyumluğu bırakıp burada çalışmaya başlamasının sebebi ise, ünlü seri katil Red John'ın karısı ve kızını öldürmesi. Artık Patrick Jane'in tek hedefi budur, hayattan tek beklentisi budur. Tek istediği intikam. Ve onu bulma yolunda çok farklı maceralar yaşayacaktır.
          Son olarak Mentalist belki en iyi dizi olmayabilir ama Patrick Jane karakteri kesinlikle tanınması gereken bir karakter. Dizi sizi sıksa bile karakterler sizi hep dizinin içinde tutmayı başaracaktır. "Sıksa bile" dedim bunu sıkıcı olduğu için değil, öyle olsa bile karakterler çok iyi analiz edilmiş ve çok iyi oluşturulmuş.


Imdb puanı : 8,1

                                   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder