5 Kasım 2015 Perşembe

Broadchurch (2013-)

Evet bir güzel dizi daha, favori oyuncularımdan biri ve favori dizilerimden biri. Broadchurch. Özellikle David Tennant olduğu için başladım diziye, ancak senaryosu ve dizinin sürükleyiciliği tüm oyuncularının üstünde. Gerçekten harika bir dizi bence. Kısaca konusuna değineceğim hemen.
Ellie Miller terfi alacağını düşünerek tatilden döner ve yerine Alec Hardy'nin atandığını, hala detektif yardımcısı olduğunu ve şefinin Alec Hardy olduğunu öğrenir. Alec Hardy çok yetenekli bir detektif olmasına karşın geçmişinde sırlar barındırır ve Broadchurch'e fazla tanınmak istemediği için gelmiştir. Buranın küçük bir medyası vardı ve burada diğer büyük güçlerden uzak kalabileceğini düşünmektedir. Ama pek de düşündüğü gibi olmaz... 
Genç bir çocuk (Danny) sahilde ölü bulunmasından sonra, küçük bir sahil kasabası olan Broadchurch'e ülke medyasının akın etmesiyle başlıyor dizi. Ve bu cinayetten sonra herkesin buraya gelmesiyle birlikte kasabayla ilgili sırlar açığa çıkmaya başlıyor. Ve detektif Alec Hardy'ninkilerde onlarla birlikte ortaya çıkıyor. 
İnanılmaz olaylar olacak ve adeta dizide heyecan fırtınası var. Sürekli sorular soracağınız sürekli o cevapları bekleyeceğiniz bir dizi olacağına inanıyorum. Konusunun devamına fazla girmeyeceğim çünkü 1 sezonu 50-60 dakikalık 8 bölümden oluşuyor ve onun da tadını kaçırmak istemem. Gerçekten bayılacaksınız. 


Evet dizi 2013 yılında başladı, 3. sezon 2016 da gelecek yani biraz daha beklemek zorundayız. Ama siz hiç izlememişler için şu anda her şey güzel. Çünkü izlenmeyi bekleyen koskoca 16 bölümlük bir heyecan var. Bu iki detektifin olayları ele alışını yakından izleyeceksiniz. Özellikle David Tennant'ın canlandırdığı Alec Hardy karakteri inanılmaz ilgi çekici olmuş. Doğru oyuncuya doğru rol verilmiş diye düşünüyorum. Bu arada unutmadan David Tennant'ın başrollerden biri olacağı Jessica Jones 20 kasımda izleyiciye sunulacak, çok beklenti olan bir dizi ve bende 21 kasımda onun yazısını yazmış olacağım buradan da ulaşabilirsiniz. Broadchurch kaçmaz, özellikle Doctor Who'nun belki de en unutulmaz doktoru David Tennant'ı tekrar görme şansı kaçmaz, dizi de bu kadar iyiyse bence ne yapın ne edin izleyin. Evet biraz zaman ve dikkat gerektiriyor izlemek.
Dizide daha öncede bahsettiğim gibi başrollerde David Tennant ve Olivia Colman yer alıyor. Doctor Who dizisinden bir tanıdığımız daha Arthur Darvill de bu dizide yer alıyor. 
İngiliz yapımlarına her zaman ilgim olmuştur. Çünkü Amerikan yapımlarından çok daha az bütçeyle çok daha iyi işler yapabiliyorlar. Uzun zamandır izlediğim en iyi polisiye/gizem dizisi diyebilirim. Hiç kimsenin vaktinin ziyan olacağını sanmıyorum Broadchurch izleyerek.
Dizinin yapımcısı ise Chris Chibnall. Emin olun her bölümünü merakla izleyeceksiniz ve 1 bölüm daha mı izlesem acaba diye uykusuz kalacaksınız. İyi seyirler dilerim herkese. 


Fragman da yukarıda kaçırmayın
Dizinin Imdb Puanı : 8,4
Benim puanım ise : 9 :) 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder