4 Kasım 2015 Çarşamba

Fargo (2014-)

Bir dizi daha, bir güzel dizi ve çok izlenen dizi daha aslına bakılırsa. "Fargo".
Öncelikle karda bagajında ölü bir geyik ve biraz ilerisinde çıplak ölü bir adamla bir araç bulunur. Aracın sürücüsü yaralanmıştır ve çıkıp gitmiştir. Her şey bu sürücünün Minnesota'ya gelmesiyle başlıyor. Lester Nygaard evinde karısını mutlu edemeyen, ailesini mutlu edememiş, işinde iyi olmayan hayatı tamamen başarısızlıklarla geçmiş 40 yaşında ezik bir adamdır. Her şey bir gün lisede sürekli onu döven kabadayı Sam ile karşılaşmasıyla başlar aslında, Sam'den kaçmak istersen kafasını cama çarpan Lester burnunu kırar ve hastanede o anda ismi bilinmeyecek olan Lorne Malvo ile karşılaşır. Lorne ona yapılanın kötü olduğunu ve onun yerinde kendisi olsa Sam'i öldüreceğini söyler. İlk başta bu fikri beğenmeyen Lester, hala karşı çıksa bile Lorne'un Sam'i öldürmesini isteyip istemediği sorusuna hayır da diyemez. Ve asıl her şey burada başlar. Lorne Sam'i öldürür ve bundan sonra tatsız olaylar başlar. Lester da Lorne'dan duyduğu bir kaç sözle hızını alamayıp ondan sürekli mutsuz olan karısını öldürür daha sonra da Sam'in ölümüyle ilgili eve gelin polis öldürülür.

Fargo 1996'da filmi çekilmiş gerçek bir suç hikayesidir. 1996'da William H. Macy'nin başrollerinde oynadığı filmin diziye uyarlanmış versiyonudur. Ama sanmayın ki film ile aynı. Hayır belli başlı yerlerde bir çok farklılık mevcut. Dizide oyuncular üzerine söylenecek tek şey ne kadar mükemmel olduğu. Senaryo, her şeyin birbirine bağlanılışı olağanüstü. Şu anda 2. sezonu devam etmekte olan dizinin ilk sezonu harikaydı ve daha bir kaç bölüm yayınlandıktan sonra yeni sezon onayını almıştı dizi. Ne kadar uzun sürer bilemem ama üzerine yazılacak bir suç hikayeleri var ve sonuna kadar ilgiyi hak etmiş.
1996 da yapılan film de bayağı güzeldi, oscar bile kazanmıştı, ama dizi ile aşmışlar. Yapılabilecek en iyi iş yapılmış. Çok uğraşılmış ve harika kurgulanmış her şey.
Uzun lafın kısası Fargo kaçmaz, izlenmesi gerek. Ben sadece bu blog için değil, normalde de izliyorum ve izlemeyi bırakmayı 1 saniye bile düşünmedim. Sizin de seveceğinizi düşünüyırum.
                                                              
Dizi birazcık yavaş. özellikle ilk bölümlerde bölümlerin ilk yarım saatleri acaba bir şey olmuyor mu diyorsunuz. Yavaş ama yaşananlar diziyi bırakamamanızı sağlıyor, zaten bırakmanıza sebep olacak bir şey olmuyor. Çünkü dizi yavaşken bile diziden zevk alıyorsunuz. (Hem fazla hızlı giderlerse hemen biter, çünkü yaşanmış hikayeden alıntı. Büyük ihtimalle yavaş giderse diziyi sevenlerin hayrına olur)
Coen kardeşlerin filminden uyarlanan Fargo'nun kadrosu mükemmel. Başrollerde Billy Bob Thornton, Allison Tolman, Colin Hanks ve Martin Freeman var. Özellikle Billy Bob Thornton inanılmaz bir oyunculuk sergiliyor. 
Dizinin Imdb Puanı 9,0 sanırım bu bile diziyi izlememiz gerektiğini söylüyor. İyi seyirler dilerim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder