9 Kasım 2015 Pazartesi

Haven (2010-)

Sevdiğim dizilerden biriyle karşınızdayım bu kez de. Daha doğrusu Stephen King'in The Colorado Kid kitabını severdim. İşte o kitaptan uyarlanmış bir dizi (en azından ilk başlarında). Hemen konusuna geçersem.

Audrey Parker hiç bir yakın akrabası olmayan, yetimhanede büyümüş bir FBI ajanıdır. Haven adlı bir kasabaya bir hapis kaçağını aramak için gider. Ancak burası daha önce bulunduğu hiç bir yere benzemiyordur. Bir sürü "sorunlu" insanın bulunduğu bir kasabadır Haven. Sorunlu insanı açarsak özel güçleri olan ve ortaya çıkan insanlar, doğa üstü güçleri olan insanlar. (havayı kontrol etmek, zihin okumak, zihin yönlendirmek vs aklınıza ne gelirse hepsini göreceksiniz) Ve Haven kasabasının polis departmanından Nathan Wuornos ile birlikte çalışmaya başlarlar. Audrey'in de gelişinden sonra yavaş yavaş Haven kasabasında yaşanan bu doğa üstü olaylar daha da ortaya çıkacaktır ve Audrey ile Nathan bunlarla baş etmek zorundalar.


Evet gelelim yorumlamaya. Dizi bu sene finalini yapacak ve şu anda 5. sezon devam ediyor. Bence gayet güzel , izlenebilir kafa karıştırıcı bir dizi. İzlerken sıkılmıyorsunuz. Özellikle ilk 3 sezon mükemmeldi. Hadi 4. sezonda çekildi ama bence 5. sezona hiç girmemesi lazımdı ekibin. Çünkü kitap uyarlaması dizilerde kitabın sonuna doğru saçmalanmaya başlıyor. Haven tam olarak saçmaladı diyemesem de ilk 3-4 sezonun tadı yok. Zaten büyük ihtimalle ondan bitirme kararı almışlardır. Hikaye çok güzel ilerledi ve bitti bu kadar. Ve böyle olmalı.

Maalesef çok güzel başlayıp 7-8 sezon devam edip artık bir şey bulamayıp çok saçmalayan dizi oldu ve biz hep "son sezon kötüydü" dedik. Diziler tadında bırakılmalı ve uzatılmamalı diye düşünüyorum. En azından Haven hatasından döndü ve bize çok güzel, izlenebilir, tadından yenmez bir dizi bıraktılar. Özellikle Stephen King kitaplarının film ve dizilerinden çok azı başarılı olur. Evet bir kaç kült yapım vardır ancak son yıllarda çıkan Under the Dome film ve dizileri faciaydı (Yeşil Yol dersem Stephen King kitabından yapılmış külte örnek olabilir) . Haven bunlar kadar iyi ve başarılı olmasa da gayet güzel ve The Colorado Kid kitabı çok güzel işlendi. Karakterler güzel, uyumluydu ve oyunculuklar da yeterince güzel.  Senaryonun tıkandığı alanlarda da biraz birbirine benzeyen ama zevkli bir kaç bölümle kendini toparladı dizi. 

Uzun lafın kısası eleştirecek bir şeyim yok, bazen kendini tekrar edip sıksa da büyük pencereden bakarsak çok güzel ve zevkli bir dizi. Bence izlenir ve izleyin diyebilirim. Final yapılmadan yetişin :) 

Ve şunu da söyleyeyim çoğu bilim kurgu dalında çekilmiş dizinin aksine Haven sizi şaşırtıp dumur edebiliyor... Özellikle 3. sezon finalinde çok güzel de etti.

Imdb Puanı : 7,6


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder