2 Kasım 2015 Pazartesi

Nip/ Tuck (2003- 2010)

100 bölümü 6 sezonda tamamlanan dizi maalesef 2010' da sona erdi, ki bu dizi benim favorilerimdendi. Dizide 2 plastik cerrah var, Sean Mac Namara rolünde Dylan Walsh ve Christian Troy rolünde Julian Mc Mahon... Bu 2 cerrahın girift hayatları dizinin temel konusu.  Diziyi çok sevmemin en geçerli sebebi sanırım tabu olarak kabul edilen biseksüellik, anal seks, ensest iliskiler, aile içi şiddet, tecavüz, AIDS vs. gibi konuları tüm çıplaklığıyla, direkt ele alması ve seyirciye sunması. Tabulara değinmesiyle  dizi, insanlara haz duygusuyla konuyu keşfetme ve onu ayıplama imkanı sunuyor. Ayrıca Dizide seyirci ilgisini canlı tutmak için cinsellik çokça Kullanılıyor ve böylece deneyimlere düşsel bir katılım sağlanıyor...


Dizi zamanında çok seks sahnesi kullandığı için çok eleştirilmişti. 4. sezonu oynadığı dönemde Amerika'da en çok izlenen dizi olmayı da başarmıştı.
Böyle bir dizinin Türkiye'de yayınlanma ihtimalinden bahsetmeyeceğim bile. Dizideki diğer çok eleştirilen konulardan biri ise doktorların deneysel ameliyatları hiç bir zorluk yaşamadan yapması ve etik hiç bir değerlerinin olmaması.

Yani anlayacağınız bazılarınız diziyi çok sevebilirsiniz bazılarınız da "bu ne ya" tepkisi verebilirsiniz seçim sizin
Dizinin Imdb Puanı 7,7

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder