28 Ekim 2015 Çarşamba

Arrow (2012-)

Bizlerin Green Arrow diye bildiği, şu anda Tvlerde çok fazlaca izlenen Arrow... Yapımcılıkları Greg Berlanti, Andrew Kreisberg ve Marc Guggenheim üstleniyor. Oyuncu kadrosunda ise Stephen Amell, Katie Cassidy, David Ramsey, Willa Holland, Paul Blackthorne gibi oyuncuları görüyoruz. Dc Comics çıkışlı olup bir önceki incelemede Daredevil'da bahsettiğim gibi. Arrow serisi biraz daha "herkese hitap eden" dizi sınıfına giriyor benim gözümde. Herkesin izleyip sevebileceği bir dizi. "The Flash" ile birlikte devam etmekte ve şu anda 4. sezonu yayınlanmaktadır.

 

Öncelikle dizide hoşuma gitmeyen şeylerden biri ve en önemlisi çizgi romanın konusundan çok sapmış olması. Olanları belirtmeyeceğim çünkü spoiler vermek istemem. Hoşuma gitmeyen şeylerden bir diğeri ise, Oliver'ın etrafındaki herkesin süper kahraman olma eğilimi ve hepsinin bu konuda çok başarılı oluşu. Yani Laurel (Oliver'ın sevgilisi) bir anda dövüşmeyi öğrenip 2 tane eğitimli adamı aynı anda yere serebiliyor ki işte bu yüzden herkesin izleyebileceği dizi tanımını yaptım. 
      
Kısaca konusunu özetleyeyim sizler için: Oliver çok zengin bir ailenin şımarık ve çapkın oğludur. Babasıyla çıktığı tekne gezisinde, tekne alabora olur ve Lian Yu adında bir adaya düşer. O adadan 5 yıl sonra tek bir amaçla döner, o da şehrini kurtarmaktır. Arrow Starling City'i kurtarmaya babasından aldığı isim listesiyle geri döner ve o listedeki herkesi tek tek cezalandırmaya başlar. 
       
Bir şeyler daha söylemek istiyorum. Yukarıdaki eleştirilerimden kötü bir dizi olduğu sonucu çıksın istemem. Zaten kötü olduğunu düşündüğüm diziler ile ilgili yazmayacağım. Siz de eğer az çok anlıyorsanız zaten Arrow'un bazı yerlerini saçma bulacaksınızdır. (Kurgu olduğunu var sayarsak gerçek dünyada hepsi saçma) Başından kalkmadan saatlerce izleyebilirsiniz, sürükleyicilik konusunda hiç bir sorunu yok. Hepinize iyi seyirler dilerim.
   
Imdb Puanı : 8,1

                                                                                                                                                               

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder