31 Ekim 2015 Cumartesi

Mr Robot (2015-)

     
Evet bir süper kahramanla daha karşınızdayım, ancak bu sefer ki diğerlerinden çok farklı. Hepsinden daha zeki ama hepsinden daha güçsüzü (fiziksel olarak tabi ki). Evet Elliot'dan bahsediyorum. Günümüz kahramanı bir "hacker" kişilik bozuklukları olan, ileri derecede asosyal, asosyal hafif kaçıyor aslında, "antisosyal" bir genç.
     
Gündüzleri, geceleri yaptığı hackerlığın tam karşıtı olan siber güvenlik işinde çalışıyor. Asıl kahramanlık ise geceleri başlıyor. İnsanları siber yolla hacklemek suretiyle araştırıp bütün kirli çamaşırları açığa çıkartıyor. Yaptığı kahramanlık tam da burada başlıyor.
     
Düzenden nefret eden, düzenin getirdiği, dayattığı her şeyden nefret ediyor Elliot ama düzenden çıkamıyor da. Güçlü şirketler, insanları yönetenler, insanlara istediklerini yaptıranların yarattığı düzenden nefret ediyor ama yaptığı işte de onları koruyor Elliot. İşte böyle bir ikilemle başlıyoruz diziye.
     
Ve asıl iplerin iyice gerilip kopmaya yaklaştığı yer ise, Elliot'ın dünya üzerindeki borcun %70'ini sadece bir şirketi batırarak silebileceğini söyleyen ve kendisine Mr. Robot diyen bir siber anarşistle karşılaşması. Buradan sonra işler bir hayli karışıyor. Sanırım fazlasıyla spoiler verdim bile artık bunu kesmem gerek . :)



           
Mr. Robot 2015 senesinde yapılmış en iyi dizi, şu ana kadar bir rakip çıkmadı (bazılarınız farklı düşünebilir ama gerçekler böyle) 1. sezon 10 bölüm sürdü ve sona erdi. (Zaten en iyi dizilerin hepsi ya 10 ya 12 ya da 13 bölümden fazlaya geçmiyor)
           
Daha güzel olanı da şu ana kadar bu tarz dizilerde olan saçmalıkların yaşanmamış olması, zaman boşlukları yok, açıklanamayan anlar yok. Her şey izleyicinin gözünün önüne serilmiş. Saçma sapan bölüm sonu açıklanan gizemlerden bahsediyorum. Bizden sır gibi saklanmaya çalışılan bizi meraklandırmaya çalışmalarına çok sinirleniyorum. Hepimizi gerizekalı yerine koyan dizilere. Çünkü hepimiz aslında sonunda ne olacağını anlıyoruz. ( bu genelde daha çok gizli ajanlı dizilerde olur. Hiç bir açıklama yapılmadan bölümün sonuna kadar sanki "biz" kaybediyormuşuz, kötüler kazanacakmış gibi götürülür ve gerçekte neler olduğu en sonunda ortaya çıkar). İşte Amerikan dizi sektöründe sevmediğim en başlıca şey. Türkiye'de de Ezel bunu bir zamanlar kullanmıştı ve çok tutmuştu hatırlarsanız. 
           
Mr. Robot beynimizle oynamanın yolunu bulmuş ve böyle ucuz yollara başvurmadan yapıyor bunu. Gerçek bir şaheser ve önümüzdeki yıllarda bundan çok daha iyi olmaması için hiç bir sebep yok. Müthiş bir potansiyel barındırıyor dizi. Oyuncu kadrosundan da bahsedelim. Rami Malek başrolde, Christian Slater Mr. Robot'ı canlandırıyor. Ve dizide adı gizli kalacak. Carly Chaikin,Portia Doubleday, Martin Wallström ise oyunculardan bazıları.
        
Rami Malek'i 2004 te Gilmore Girls'de 1 bölümde canlandırdığı Andy rolüyle görmeye başladık, daha sonra bir kaç film ve dizide daha yan rollerde oynadı Malek. 1-2 video oyunuyla da sesiyle yer aldı. Bu diziyle birlikte onu da daha fazla göreceğimize eminim. 

                                                              ,
Bu da dizinin fragmanı, fragmanına bile bayılıyorum. Dizide sanırım hoş olmayan tek şey gerçek hackerların yaptığı gibi değil de sadece bize karışık bir kaç yazı göstererek, anlamayacağımızı bilerek saçma sapan birbirine geçmiş yazıyı gösteriyorlar. Sanırım orada biraz salak yerine koyulduğumuzu kabul ediyorum. Çünkü anlamıyoruz. Çoğumuz anlamıyoruz. Anlayan varsa bana ulaşsın, öğrenmek istiyorum. İyi seyirler dilerim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder