4 Kasım 2015 Çarşamba

Better Call Saul (2015-)

Better Call Saul, efsane dizi Breaking Bad karakterlerinin olduğu bir dizi. Breaking Bad spin-off'u da diyebiliriz. Breaking Bad dizisinden Saul Goodman'ın hikayesi anlatılıyor.
Breaking Bad'den bir süre öncesine gideceğiz. Hatırlarsanız Saul Goodman bütün suçluların avukatıdır ve onların kirli işlerinde sürekli rol oynar, kendini öyle ayakta tutmuştur. Walter White ile de yolu kesişmiş, onun avukatlığını da dizi boyunca yapmıştır.
Burada biraz daha geri gideceğiz dediğim gibi ve Saul'ın Walter öncesi neler yaptığına bakacağız. Burada onu gerçek ismiyle Jimmy McGill olarak göreceğiz, kendi avukatlık ofisini açmaya çalışmasına ve yaşadığı zorluklara beraber bakacağız. O suç baronlarını temsil etmeye nasıl başladığını nasıl o kadar ün yaptığını göreceğiz.  Better Call Saul'ın hikayesinde onu çok daha sıradan, her davayı almaya çalışan beş parasız bir avukat olarak tanıyacağız. Hatta dizideki ilk savunmasını dikkatle izlemenizi öneririm. O kadar ünü nasıl yapacak merak ediyorsanız hemen başlayın. Çünkü şu anda bir Breaking Bad olmasa da zamanla olabilir.
Evet, diziyle ilgili yorumlara gelirsek. Öncelikle harika, Breaking Bad'den bazı oyuncuları görmek, o diziyi hatırlamak bile bir zevk. Dizi hiç olmamış olsa bile Breaking Bad'in en önemli karakterlerinden Saul'ı görmek bile harika. Diziyle ilgili genel olarak başarılı olduğunu söyleyebilirim. Cast ekibi harika, diyaloglar mükemmel, sanki sizinle konuşuluyormuş gibi, oyuncular harika, sahneler harika. Her şey harika aslında, bir tek şey dışında;
Dizide sanki hiç bir amaç yok gibi. Saul burada sıradan bir avukat ve onun dışında yaptığı tek şey yaşlılarla tombala oynamak. Dizide sanki hiç bir amaç yok, ilerleme yok, hedef yok. Yapılması gereken hiç bir şey yok gibi devam ediyor. Günlük olaylar dışında enteresan pek bir şey göremiyoruz. Jimmy ile ilgili heyecanlandığınız, kaygı duyduğunuz anlar yok. Jimmy çok sıradan bir hayat geçiriyor ve öyle sıradan devam ediyor, en azından ilk sezon için bundan bahsediyorum. Breaking Bad ile aynı yapımcıların olması da enteresan, çünkü ikisi çok farklı yollar izliyorlar dizi olarak. Breaking Bad'de 1. bölümden itibaren heyecan başlıyordu. Better Call Saul'da ise 1 sezon bitmesine rağmen bir heyecan yaşadığımızı söyleyemem. Sadece anlık olaylar oluyor ve geçiyor. Sanki bu renkli karakterlere ve güzel olan her şeye rağmen, bu müthiş potansiyel hiç ediliyormuş gibi duruyor şu an için. 
Ben 1. sezonun konusunun sadece bir geçiş olduğunu ve Saul Goodman'ı iyice geleceğe hazırladıklarını düşünüyorum. 2. sezonda çok çok daha iyi olacak. 1. sezon harikaydı, yazdığım eleştirilere bakmayın ben eleştirmek için varım. Diziyi izlerseniz çok seveceğinizi biliyorum, en azından bu tarz dizileri seviyorsanız. Ve 2. sezon olursa 3-4-5 dizinin sürekli kendini geliştireceğine inancım tam. Çok güzel bir ekip var ve bunu ziyan edeceklerini hiç sanmıyorum. Ve hemen umutsuzluğa kapılmayın. Bu yukarıda bahsettiğim dizinin ilk 8 bölümü için geçerli. Onlarda gayet zevkli olacak emin olabilirsiniz, ama son 2 bölüm "oh be dizi başladı sanki" diyeceğiniz anlar gelecek. Zevkle izleyeceğinize inanıyorum. Bu dizinin de tanıtımı bu kadar. Fragman aşağıda olacak.Eğer breaking bad'in belki de en eğlenceli karakteri olan (eğlenceli karakter kıtlığından olsa gerek) Saul Goodman'ı izlemek istiyorsanız bu dizi kaçmaz. Eğleneceksiniz, heyecanlanacaksınız ama unutmayın bazen de sıkılacaksınız. Ama bu dizi ne olursa olsun izlenmeli diyorum başka da bir şey demiyorum.
 İyi seyirler        

                                                          

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder