10 Kasım 2015 Salı

iZombie (2015-)

Bugünün son yazısı i Zombie olacak. Normalde zombiler ve zombi dizilerine bakışımı az çok biliyorsunuzdur eğer blogu okuyorsanız. Bu sefer daha farklı değerlendireceğim. Hemen konusuyla başlayayım.

i Zombie, yine bir DC çizgi roman serisinden yapılmış dizi olarak dikkat çekiyor (arrow,flash,constantine,lucifer vs ) Olivia doktordur ve hayatlar kurtarmaya çalışmaktadır. İşinde iyidir bile. Bir gün bir partiye davet alır ve gider. Ne olduysa bu partide olur ve bir anda bütün tekne zombiye dönüşmeye başlar. Orada kolundan yara alan Olivia bir ceset torbasında uyanır. Zombi olmuştur. Bir kaç ay sonrasında doktor olmaktan vazgeçer ve morgda çalışmaya başlar, çünkü takdir edersiniz ki o bir zombidir ve beyin yemek zorundadır. Morgdaki şefi, asistanı olduğu Ravi Chakrabati onun zombi olduğunu anlar (kaybolan beyinler ve tekneden nasıl kurtulduğu göz önüne alınınca nasıl anladığı belli oluyor). Daha sonra bir polisin onların çalıştığı morga gelip kurban hakkında bilgi istemesiyle asıl olay başlıyor. Bir anda en son yediği beynin sahibinin geçmişine giderek cinayetle ilgili görüntüler gören Olivia , dedektif Babineaux'a yardımcı olmaya karar verir ve beraber cinayeti çözmeye çalışırlar. Ve dizi böyle bir giriş bölümüyle başlar. Hemen yorumlamaya da geçiyorum.


Normalde zombiler ve onlarla ilgili dizilerle ilgili düşüncelerimi daha önce blogu okuduysanız bilirsiniz . Hatırlamadıysanız hatırlatayım kısaca zombiler ve onların klişelerinden artık nefret ettim. Sürekli yeni bir zombi deliliği çıkıyor ortaya. Ama i Zombie birazcık daha farklı benim için. Zombi meselesine çok farklı bakıyor ve yapımcıların daha önceden yaptıkları Veronica Mars'tan sonra ben umutluyum. 

Evet dizide biraz Veronica Mars'lık yok dersem yalan söylemişim olurum aslında. O pek de iyi olmayan yanı. Hatta başrolde oynayan Rose Mc Ives bile Kristen(Veronica Mars başrol)'e çok benziyor. Sesi bile benziyor diyip abartabilirim hatta.

Bu tek yanlıştı benim gözümde ben başka yanlış bulamıyorum açıkçası. Mesela oyunculuklar efsane mi ? Hayır çok da iyi denemez veya senaryo insanüstü mü bir Game of Thrones'mu e o da hayır. Neden övüyorsun o zaman be adam ? diye sorarsanız da, eğlenceli olduğunu, zombi klişelerinden biraz kurtulabileceğimizi, zombi de olsanız iyi olabileceğinizi göstermiş dizi bize işte :) Senelerdir bütün zombiler kötü tanıtıldı, ya kötü olmasalardı, biri aradan çıkıp da sadece ölmüşlerin beynini yeseydi. İşte çıktı. Tarihte çok vampir avlayan, iyi olan, insanların yanındaki vampir çıktı mesela, kurt adamlar , zeki maymunlar bile vardı bunların arasında. (Bu arada maymun dedim de maymunlar cehennemine hep kıl olmuşumdur. Bu insanlar sizi esir etmiş üstünüzde test yapmış tabi saldıracaksınız. Ama aradan biri çıkıyor ve insanların yanında savaşıyor. İşte o maymun haindir. Bize de insanlar ne yaparsa yapsın üstündür ve üstünlüğü elde tutmalıdır mesajı veriyor. bu yüzden de sevmem)

Uzun lafın kısası i Zombie başarılı, hatta şu anda sevdiğim ve izlemeye devam edeceğim tek zombi dizisi. Tek korkum Veronica Mars'ta olduğu gibi çok ilginç başlayıp tam tersi bir şekilde sona erebilme riski. Bu tarz dizilerde bu hep bir sorundur bence. Umarım onu yaşamayız. ben diziden umutluyum. Hatta Dc çizgi filmlerinden dizi olanlar arasında The Flash ve i Zombie tek umudum olan diziler. Umarım çizgiyi korur. İyi seyirler


Imdb Puanı : 8,0


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder