5 Kasım 2015 Perşembe

Narcos (2015-)

Yine Netflix yine harika iş ! Sıra geldi muhteşem bir biyografiye. Narcos, Pablo Escobar'ın destansı hikayesi.Evet destansı diyorum tüm yaptığı kötülük olsa da destansı, bütün dünyada olay yarattı, en azından tüm Amerika kıtasında... Escobar'ın uyuşturucuyu üretme teknikleri, ülkeden ülkeye kaçırması, onu nasıl taşıdığı, kaça sattığı, kaça aldığı, kime ürettirdiği her şey. Annesinin bile işin içinde olduğu ve bir Amerikan dizisi/filmi klasiği olarak Amerika'ya duyduğu büyük nefret. 

Ve tabi Amerika'da ondan nefret ediyor. Çünkü uyuşturucuya giden para artık ekonomiyi bile kötü etkilemeye başlamıştır. Her yerde uyuşturucu kullanılıyor. Uyuşturucudan bir sürü insan ölüyor. Uyuşturucuyu özel uçaklarla, uçakların içindeki yolcularla, ceketlerin, pantolonların içinde, hamile kadınların midesinde bile taşınıyor uyuşturucu.

Escobar Amerika kıtasında, kıtanın kuzeyi dışında her ülkedeki polis ve askerlere sahiptir, onun kamyonları, arabaları durdurulup aranmaz bile. Ormanlarda uyuşturucu üretiyor, malikanelerde üretiyor ve herkes ona çalışıyor tek patron o dur. 

Ve işte buradan sonra ipler kopuyor. Amerika bunun üzerine Miami narkotik şubesinde çalışan Meksika asıllı ajan Javier Pena ve ortağı Amerikalı Steve Murphy'i oraya yolluyor ve duruma el koymaya çalışıyor. Yani asıl mücadele Amerika ve Escobar arasında olacak. Koca ülkeye, herkesin korktuğu süper güce tek başına kafa tutan bir "kötü" yü izleyeceğiz.

Steve Murphy, Escobar'ın başına çorap örmeye başlayınca, Amerikan istihbaratı Escobar'ı zor durumlara sokunca Steve'in başına ödül koyar ve işler iyice ikili için zorlaşmaya başlar. Hikayenin ilk bölümünden sonrasını müthiş bir heyecanla izleyeceksiniz.





Uzun lafın kısası her işi nasıl çözdüğünü göreceğiz Escobar'ın. Daha fazla anlatmama gerek yok dizi her saniyesini size anlatacak, her şeyi anlayacaksınız. Tam bir biyografi oldu diyeceğim ama sonuçta Escobar'ın yanında yaşamadım, neleri tam olarak bilemem. Bu bir yorumlama dizisi sonuçta, tarihçiler, onu tanıyanlar yardım etti ama kendi ağzından dinleme ihtimalleri yoktu tabi ki. Birazcık varsayımlar ve yorumlar üzerine kurulmuş olduğu bir gerçek. Peki bu bir sorun mu ? Asla. 

Dizi muhteşem olmuş, sadece muhteşem. Çoğu diziyle kıyaslamam bile. Tek hoşuma gitmeyen son zamanlarda çıkan kötüyü şirin gösterme olayına girdiğini düşünüyorum. Sadece bir senede 3000 küsür insanın ölümüne sebep olmuş belki 10000lerce insanın ölümüne sebep olmuş bir adamdan bahsediyoruz. Bence birazcık daha sert olabilirlermiş. Çok şirin bir adam olarak göstermeye gerek yoktu. Kolombiya, Peru, Şili gibi ülkelerin fakirliğinden faydalanarak herkesi ve her yeri zehirlemiş, kurşunlamış ve hiç bir suç işlememiş gibi gezdiğini bilmemiz de bizim bildiklerimiz oluyor. Evet bu bir kurgu olsaydı puanım 100 üzerinden 100 dü ama bu şirinlik gösterilerinden sonra 90'a düşürüyorum.

İzlemesi eğlenceli sürükleyici ve 50 dakikada 1 saniye bile sıkılmadan izliyorsunuz diziyi. Bence hemen başlayın. İlk sezon Ağustos 2015 te tamamlandı ve daha tamamlanmadan yeni sezon onayı alınmıştı bile. Çok büyük ilgi görüyor dizi, hatta en çok izlenenlerden biri. Kaçırmamanız gereken başarılı bir dizi diyorum ben. İlk bölümü izleyin ve yorum sizindir.

Dizide Pablo Escobar'ı canlandıran Wagner Moura harika bir iş çıkarıyor. Narkotikte ajan olan  Steve Murphy rolünde de Boyd Holbrook bulunuyor. Meksikalı ajanı oynayan ise Pedro Pascal. 

Tabi biz 2 yönden bakacağız. 1- onu yakalamaya çalışan polis(ler)in gözünden. 2- tabi ki Escobar'ın gözünden. 2 yönden de çok farklı bir deneyime hazırlanın

Imdb Puanı : 9,1


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder