14 Kasım 2015 Cumartesi

12 monkeys (2015-)

Merhabalar öncelikle. Bugünkü ilk yazı 12 monkeys olacak. Gerçekten güçlü bir konusu olan bilim kurgu hemen giriş yapalım...

Bilirsiniz zamanında Brad Pitt, Bruce Willis gibi oyuncuların da oynadığı muhteşem bir film vardı. Evet dizi yanından geçemez şu ana kadar bence. Ama olsun, çünkü konu mükemmel (Yanından geçemez derken oyunculuklar, ambiyans, size verilen duygular, heyecan vs).
Dizi 2048 yılında başlıyor. James Cole, Dr. Cassandra Railly'nin arabasına girip saklanıyor ve onunla konuşmak için bekliyor. Cassie geldiğinde ise ondan korkuyor, o da biraz sert davranarak arabayı sürmesini istiyor. Ona Leland Frost'u tanıyıp tanımadığını, onu bulması gerektiğini söylüyor. Çok geçmeden ikiliyi polisler buluyor ve Cole'u vuruyorlar. Vurulan Cole tamamen gözden kayboluyor ve 2 sene sonra bir otelde buluşmak için Cassie'ye adres veriyor.

2 sene sonra Cole'un dediği gün otele giden Cassie 1 hafta bekler. Tam da gitmeye karar verdiği anda (tabi ki) Cole 2 sene önce vurulduğu yerden kanlar akmasıyla orada belirir. Önce onu başarılı bir şekilde (neyle yaptığını bilemiyoruz) ameliyat eden Cassie ona bazı sorular sorar ve Cole ona : Leland Frost'un 7 milyar insanın ölümüne sebep olan bir salgın yarattığını, dünyada neredeyse herkesin öldüğünü anlatıyor. Şimdi yapmaları gereken ise Leland Frost'u öldürmek olduğunu söylüyor.

Leland Frost'un da katılacağı bir partiye gidiyorlar ve ilk kez orada onu öldürmeyi deniyor Cole , başarısız oluyor ve ikili Frost'un eline düşüyor. Burada Frost'un işleri daha da karıştıracak olan 12 maymunun ordusu sözleriyle karşılaşıyorlar ve Frost'un Cole ile 1987 yılında karşılaştığını öğreniyoruz. Yani Cole'un geleceği, Frost'un geçmişi (Buna bilim kurgularda çok rastlarız, çok da güzel bir konudur)İzleyecek bir şeyler de bırakalım sonuç olarak onu öldürüyorlar ancak  Frost'un ölümü gelecekte hiç bir şeyi değiştirmiyor. Cole'un bütün varlığı akıl hastanesindeki kızına kalıyor ve kızın gülümsemesi size çok şey anlatacak+ duvardaki koca maymun resmi. Artık bütün gözler bilinmeyen 12 maymunun ordusundadır. bakalım neler olacak :)



Aslına bakılırsa böyle güzel, kült bir filmin dizi oluşu beni çok mutlu etti. İlk sezon genel olarak güzel de geçti(film kadar değil) ancak filmi izlediyseniz ki çoğunuzun izlediğini varsayıyorum o zaman diziyi de az çok beğeneceksiniz diyebilirim. Senaryo ve oyunculuklar güzel. Ama dedim ya film kadar olmamış. Yorumlayacak pek bir şey de yok aslına bakılırsa olaylar filmden yapılmış bir diziye oranla biraz hızlı ilerliyor bence ve büyük ihtimalle filmin konusu baya bir genişletilecek. Yani genişledikçe çirkinleşen dizilerden birini daha görebiliriz. En sevmediğim şey sanırım o, güzel bir film, kitaptan dizi yapılır ve bir süre sonra konu bitince, reyting de alıyorlarsa konunun dışına çıkarak saçma sapan yerlere çekerler. Belki bu sefer farklı olur diye umudum var. Çünkü genelde sizi şaşırtabilecek bir dizi (Tabi filmi hiç bir şekilde izlemediyseniz, yoksa temelde olacak şeylerin hepsini biliyorsunuz)

Uzun lafın kısası, izlemeye değer bir dizi. Sadece adından dolayı bile açık bakmaya değeceğini düşünüyorum. İlk sezon tamamlandı ve 2. sezon gelecek. Yani yetişmek için yaza kadar zamanınız var. Türkiye'de de yeni yayınlanmaya başladı TLC kanalında. Oradan da izleyebilirsiniz seçim sizlerin. Bence değecek, izleyin derim çünkü konu çok güzel ve ilginç . Umarım bozmazlar

Bazılarınız da sevmeyebilirsiniz. Çünkü kafa karıştıran ve biraz da dikkat isteyen bir dizi. Her insan o anda hazır olamıyor, kafalarımız dolu çünkü çoğunlukla. Veya tabi ki bilim kurgu sevmeyiz bazılarımız. Her neyse çok konuştum, iyi seyirler dilerim.

Imdb Puanı 7,6


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder