17 Kasım 2015 Salı

Legends (2014-)

Sean Bean ölmüyor, en azından henüz ölmedi. Dizi biterken öleceğine neredeyse eminim. Hayır spoiler değil, Sean Bean her oynadığı dizi/filmde ölmelidir, başı olabilir , sonu olabilir, ortası olabilir ama ölür. Anlatacağım dizide henüz ölmedi ve 2. sezonda hala devam ediyor. İnanılır gibi değil :) ... (sadece game of thrones izlediyseniz bile anlayabilirsiniz bu dediğimi. Dizinin başrolü iken, tanıtım posterlerinde, fragmanlarda ve 1. sezonda hep en önde olmasına rağmen ölmüştür ilk sezon daha bitemeden. Veya Boromir (Yüzüklerin efendisi) orada da öleceğine hiç ihtimal vermezken öldü ve bir tek o öldü. Diğer tüm baş kahramanlar yaşadı)

Dizi çok iyi başladı geçen sene, ilk bölüm bir harikaydı. Biraz yavaş ama güzeldi. Hemen konuya girelim. Martin gizli bir ajandır, sürekli farklı kılıklara girerek suçluları açığa çıkarmaktadır. Bir görevde ona rastlıyoruz. Şehirde eylem yapmaya çalışan terörist bir grubun içine sızmış, 6 aydır görevde olduğu anda ona rastlıyoruz. O sırada FBI baskın yapıyor ve Martin'in sahte kimliği Lincoln'ı oracıkta açığa çıkarıyorlar.Merkeze geri dönen Martin gerçek kimliğine dönmekte bile zorlanıyordur (zaten izleyince biraz kişilik bozukluğu olduğunu anlayacaksınız). Muhbiriyle birlikte FBI baskınından tek kurtulanlar olmuşlardır ve muhbir kurucu baba denen terörist elebaşının yanındadır, daha doğrusu işkence görmektedir. Tabi onu oracıkta kaybederiz. Ancak Martin ile kurucu babanın görüşmek istediği haberi gelince Martin gitmeye karar verir, ancak bu sefer FBI'ı habersiz bırakmayacaktır ve oraya mikrofonla gitmelidir. Bu sırada gelecekte bir kez daha göreceğimiz gizemli adamla hava alanında karşılaşır ve aslında Martin Odum'da olmadığını onun da sadece bir takma isim olduğunu söyler, düşündüğün kişi değilsin der.

Yani anlaşılacağı dizi 2 konudan oluşuyor. Bir Martin'in girdiği tüm kılıkları izleyeceğiz ve her bölümde ayrı ayrı karakterlere bürünecek ve onlar haline gelecek. Diğer taraftan Martin aslında kim olduğunu bulmaya çalışacak, acaba söylendiği gibi kendi kişiliği bile yalan mı ? Kendi geçmişi bile yalan mı ?


Sözlerim Sean Bean'in oynadığı karakter olan Martin'i inanılmaz canlandırdığıyla başlayacağım. Özellikle büründüğü her karakterle bize şov yapmış Sean Bean. Gerçekten muhteşem. Açın diziyi, iyi kötü bakmadan Sean Bean'i izleyin. O derece beğendim. (Zaten sanırım böyle bir oyuncuyu eleştirmek de haddim olmazdı).

Diziye gelirsek. Dizi muhteşem başladı bence. İlk bölümle ilgili bazı kötü yorumlar okudum ama katılmıyorum. Bence 2. bölümden sonra çok sıradanlaşmaya başladı. Ancak ilk bölüm harika bir tanıtımdı bence. Neden bu kadar sıradanlaşmaya başladı anlayamıyorum açıkçası, elinde böyle bir konu varken neden çok fazla işlenmiş şeyleri işlemeye başladılar anlayamadım. Sean Bean'in karakteri inanılmaz detaylı ve muhteşemken, diğer roller sıradanlıktan ölüyor ! İnanılmaz sıradanlar, sanki sadece etrafta dekorlar. Sadece bir kişiye yüklenmiş dizileri sevmediğimi biliyorsunuz. (Bir kaç film ve dizi istisnam vardır tabi o ayrı) Bilmiyor da olabilirsiniz belki de ilk kez okuyorsunuzdur tabi :) . her neyse özellikle  Crystal karakterinden daha fazlasını beklerdim. Yan karakterler çok sıradan ve özensiz. Keşke daha farklı olabilseydi.

Evet dizi asla başladığı tadı veremedi bana. Ama Sean Bean'i izlemek bir zevk ve dizi merak etmeyin eleştirdiğim kadar kötü değil. Sadece dizi içerisindeki konuşmalar biraz dandik de olsa ne olursa olsun ana karakter harika işleniyor ve konusunda da hiç bir sıkıntı olduğunu söyleyemem. Tek merakım madem bu kadar klişelerle dolu bölümler içerisinde konu ilerleyecekti o zaman neden 10 bölümlük dizi ? Keşke 22-24 bölümlük bir dizi olsaydı o zaman daha farklı yorumlayabilirdim. Genelde 10 bölümlük dizilerde, kısa olduğundan direk sonuca doğru gidilmesi gerekir. Ama sıradan bölümlerle devam ediyor Legends. Bu arada dizi Robert Littel'ın aynı isimdeki romanından uyarlanmıştır. 

Benim tavsiyem izleyin, yanlış karar olmayacak. Kendisinden çok puan almış veya çok daha az eleştirilmiş bir çok diziden daha güzel bence. İyi seyirler dilerim.

Imdb Puanı : 7,6




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder