11 Kasım 2015 Çarşamba

Young&Hungry (2014-)

Geldik bir komedi dizisine daha. Young&Hungry. konusu daha sonra yorumlasını yapacağım

Yemek bloğu yazarı olan ve aşçı olmak için iş görüşmesine gelen Gabi Diamond en sevdiği şeflerden yarışmalar kazanmış ödüller almış bir şefin görüşmesinden sonra görüşmeye gelir. İlk başta evin sahibi zengin Josh Kaminski'nin asistanı Elliot Park tarafından pek beğenilmese de yaptığı ilk yemekle Josh'ın gözüne girmeyi başarmıştır.

Josh ise üniversite terk bir milyonerdir ve pek de hayat umrunda değildir. Sadece ve sadece güzel sevgilisi Caroline ile ilgili konuşup düşünmektedir. Gabi için deneme yemeği olan Caroline'a edilecek evlilik teklifi yemeğine Caroline gelmez ve Gabi ile Josh yakınlaşır, geceyi birlikte geçirirler. Gabi bundan sonra çalışamayacağını düşünürken Josh onu kovmaz ve Caroline ile de barışır. Dizinin pilotu buydu. Zaten çok da anlatacak bir şey olmadı şu ana kadar.




Nereden başlasam bilemedim. Dizi bir klişe cenneti. Öncelikle zengin, hovarda ve yakışıklı patron, güzel ama sürekli pot kıran, ne yaptığını bilemeyen bir aşçı, kıl ama komik bir "uşak" ve her şeyin içinde "çok komik" bir hizmetli çalışıyor evde. (Neredeyse 200 kadar diziyi hatırlattı). He bir de sanırım çok belli olan da var. Aşçı ve patronun önce gizli, sonra ortaya çıkacak aşkı. Uzun süre boyunca gizli kalacak ve sonra bir anda ortaya çıkacak (adım gibi eminim, hep öyle olur.) Zaten ilk bölümden bunun sinyalleri bolca verildi. İkilinin sevişmesi mesela, daha sonra birbirlerinden kopmayışları vs . Ve tabi ki başroldeki güzel kızımızın onun gibi güzel çok yakın arkadaşı olması. Dizi bir klişe cenneti demiştim.

Öte yandan oyunculuklar da bir o kadar kötü (gerçi sitcomda pek oyunculuk aramam ama...) , senaryo çok sıradan. Her zaman çekilen orta derece sitcomlarla neredeyse konu ve espriler aynı. Hiç bir özelliği olmamasının yanında bir çok insanın da izleyeceği bir dizi. Çünkü sıradan ve bazı insanlar bunu sever. Pek kahkahalar attırmadığı belli ama çok da kötü olduğunu söyleyemem. Bazı yerlerde ister istemez gülüyorsunuz da . Ama dediğim gibi fazlasıyla sıradan ve heyecansız. Ne olacağı ilk bölümden belli. 10 sezon bile devam etse şu anda finalini size söylerim o derece.

sizin kararınız benim izlemeyeceğim bir dizi, şimdiden söyleyeyim. Mümkün değil benim bu diziye bağımlı olup izlemem. Ama bir deneyin belki de siz olursunuz. Şimdiden iyi seyirler dilerim. Hatta Türkiye uyarlaması bile yapılır 1-2 değişimle o derece sıradan. Eklemeden edemedim.

Imdb Puanı 7,6


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder