4 Kasım 2015 Çarşamba

Orphan Black (2013-)

Heyecanlı, garip, bazen anlaşılamayan, genelde zevk veren ve içinde bilim kurgu da bulunduran Orphan Black ile karşınızdayım bu sefer de.
Dizi içinde çok soru bulunduruyor ama bu soruları cevapladıkça dizi sizi kendine daha da çok bağlıyor.
İlginç bir konusu var dizinin;
Kızınız için şehre dönüyorsunuz, o bile elinizden alınmış durumda. Hayatınızda hiç kimseniz yok 1-2 arkadaş dışında ve tıpa tıp size benzeyen "klonunuz" intihar ediyor ve siz de buna tanık oluyorsunuz. O anda hiç bir şeyi olmayan bir kadınsınız. Ve intihar eden yüze baktığınızda kendi yüzünüzü görüyorsunuz. İlk bakışta durumu anlayamıyor ama o anda verilmiş bir kararla ölen kişinin (sizinle aynı dış görünüş) çantasını alıp olay yerinden kaçıyorsunuz.
Sarah'nın o anda kalacak bir yere ihtiyacı var ve "kendisine tıpa tıp benzeyen kadının" adresini de öğrenip, aynı oluşlarından faydalanarak onun evinde kalmak cazip geliyor. Beth'in ikizi de olabileceğini düşünüyor, çünkü ailesini tanımamıştır daha öncesinde.
Sarah'nın planı ise Beth'in yerine geçip elindeki malları satmak ve kızını da alıp şehirden kaçmaktır. Bundan sonra anlatacağım ağır spoiler'a girer ve dizi neredeyse sadece sürprizlerden oluştuğundan dolayı fazla girmeyeceğim. Bence bu kadarı gayet yeterli konuyla ilgili.

Dizi ilginç, başlarda çok sıkılmıştım hatta ilk izleyişimde 20 dakika dayanıp kapatmıştım. Sonra blogu açtım ve izlemek zorunda kaldım, çünkü kendime arşiv yapmak da zorundaydım. İşte böyle 1-2 bölüm izledikten sonra diziye bağlandım. İnanılmaz işler oluyor ve güzel bir bilim kurgu. 
Tatiana Maslany 5 ayrı karakter canlandırıyor ona büyük bir yük yüklenmiş gerçekten :). 
Jordan Gavaris, Maria Doyle Kennedy ve Dylan Bruce diğer oyunculardan bazıları. Dizinin neredeyse 1 düzine yapımcısı var ;
John Fawcett , Greame Manson, Alex Levine, Kim Coghill, Andrew De Angelis, Jeff Detsky, Adam Higgs, Bob Mackowycz Jr. , Elize Morgan, Peter Rowley, Rebecca Sernasie.
Dizi Amerikan-Kanada ortak yapımı ve BBC Amerika da yayınlanıyor. Çok çeşitli ve sürprizli bir dizi. 3. sezon devam ediyor ve 4. sezon onayı da alınmış durumda. Kaçırmayın derim, başlarda biraz kopya, kurgusal açıdan kötü ve klişelerle dolu görünse de sonradan kendini muhteşem toparlıyor. Kesinlikle bir şans verin derim ben sizlere

                                                            
Dizinin fragmanı da burada. Ve Imdb Puanı : 8,4. Normalde bu kadar övdüğüm bir diziye daha fazlasını hak ediyor demeden geçmezdim. Ama Orphan Black bence kurtulamadığı bir kaç klişesiyle bunu hak etmiş durumda. 8,4 harika bir puan ve izleyicilerden gelen puanlar olduğu için çok daha değerli. Değerlendirin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder