13 Kasım 2015 Cuma

The Missing (2014-)

Merhabalar tekrardan herkese. Yeni bir gün ve yeni bir diziyle karşınızdayım. The Missing ile bugün beraberiz. Hemen konusuyla başlayayım.

Tony, Emily ve oğulları Oliver Fransa'ya tatile gider. Yolda arabaları bozulunca küçük bir kasabada konaklamak zorunda kalan aile burada 2 gün geçirecektir. Tam da dünya kupası finalinin oynandığı tarihe denk gelmişlerdir (şansa bak) ailece otururlarken Oliver'ın yüzesi gelir (kaşınıyor) ve babası onu havuza götürür. Havuzda da çok eğlenen baba-oğul (sürekli eğleniyorlar görmeniz lazım. Bizim babalar gibi öğütler git şurda oyna biz bişey konuşacağız falan yok sürekli el ele geziyorlar. Çocuğun kaybolacağını gözümüze gözümüze sokmuşlar yani). Akşam olur, maç başlamıştır her yer tıklım tıklım olmuştur. Tony, Oliver'a ve kendine içecek bir şeyler almaya iner ve Oliver'ın elinden tutmaktadır. Bu karmaşada Tony içkileri almak için Oliver'ı bırakır ve o da ne Oliver kaybolmuştur. Her yerde aramalarına rağmen bulamazlar.

Aradan 8 sene geçmiştir Emily hayatına devam etmiş ve yeniden evlenmiş ama Tony hala kendine gelememiş ve kaybolduğu yerde oğlunu aramaya devam ediyordur. Tek bir farkla artık bir ipucu bulmuştur ve o ip ucunun peşinden 8 sene önce de davayı yürüten emekli olmuş dedektif Julien Baptiste ile aramaya başlarlar.



Açıkçası nasıl yorum yapacağım bilmiyorum, iyi mi kötü mü hala karar verebilmiş değilim. Öncelikle ya neden hep anne hayatına devam eder yeni aile kurar çocuklar yapar da baba geçmişte takılı kalır ? Neden bütün film ve dizilerde bu böyle olur. Bir kere de baba hayatına devam etsin ve anne delirmişçesine arasın ? Anneler daha mı az seviyor çocuklarını. Anneler hep hüzünlü, unutamamış ama hayatına devam etmiş oluyor da babalar neden çıldırıyorlar ? Değişikliğe hiç açık değil bu insanlık bir kez daha bunu anladım.

Çocuğu kaybetme aşamaları çok komik. Ben hiç elinden saatlerce tutulan ve 1 saniye bile yalnız bırakılmayan çocuk görmedim hayatımda. Her neyse dizi fena değil bence. Güzel, gizemli, gerçekten çocuğa ne olduğunu merak ediyorsunuz ve anlamıyorsunuz. Tahmin edilebilir değil bu yüzden hoşuma gittiğini söylemeliyim. Tahmin edilebilen ve anlaşılmayan dizileri filmleri severim. Missing birazcık sıkıcı ilerlese de izlenmeye değer olduğunu düşünüyorum. Oyunculuklar çok güzel hiç bir sıkıntı yok. Çekimler yine güzel, tam bir İngiliz dizisi. Fazla sorun bulamasam da izlemekten çok zevk aldığım ve sabırsızlıkla beklediğim bir dizi olduğunu söyleyemem. Belki sizin olur, ayrıca Türkiye'de yapılsa çok tutarmış :)


Imdb Puanı 8,1



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder