6 Kasım 2015 Cuma

Blindspot (2015-) Yeni Başlayan Dizi İncelemesi

Evet geldik yine bu sene, bir kaç ay önce başlayan dizilerden birine , Blindspot hemen son zamanlarda yaptığım gibi konuya giriyorum daha sonra da yorumlayacağım. Arrow ve Flash'in yapımcılarından bir yeni dizi daha geldi. Hiç boş oturmuyorlar :) .  İsmi bilinmeyen ve New York'ta times meydanına bırakılmış bir çantadan çıkan bir kadınla başlıyoruz. Evet buralarda kabul edilemez hatalar var oralara değineceğim. Bu Jane Doe (ismi bilinmeyen kişilere Amerika polisinin verdiği ad. Genelde ölenlere verirler daha sonra adı ortaya çıkar. Ama bu çantadan çıkan ablanın kendi ismini de bilmemesi üzerine adı öyle kalıyor). Tüm vücudu dövmelerle kaplı olan bu kadının , sırtında ise FBI ajanı Kurt Weller'ın adı bulunur. Buradan sonra Kurt hemen New York'a geri çağırılır ve bu kadını tanıyıp tanımadığı sorulur. Ama o da tanımıyordu. Zaten kadın bile kendisini tanımıyor. Her neyse kadın her türlü şekilde araştırılır ancak hiç bir yerde en küçük bir iz bile yoktur.

Daha sonra kadının dövmeleri araştırılı ve bunların gelecekte işlenecek suçlara birer ipucudur. Ve bu ipuçlarından birini araştırmalarıyla dizi ilerlemeye başlar. Sanırım konu bu kadar yeter, gayette ilgi çekici şu ana kadar. :)

Evet dizi genel olarak güzel, önce iyi taraflarına değineyim. Anlatacağım kötü taraf biraz daha fazla olacak ama şimdiden uyarayım. Dizi sürekli bir aksiyon ve gizem olarak geçiyor. Yani sizi sıkmıyor, güzel gidiyor şu ana kadar da. Tutmuş da durumda ve ilk sezonun 22 bölüm olması planlanıyor. 

Gelelim daha kötü yanlara. Dizi klişe kaynıyor, klasik bir FBI hikayesi. Evet abla hafızasını kaybetmiş, geçmişini hatırlamıyor falan bunlar güzel işlenmiş. Hatta tatları kokuları bile bilmiyor. Hafıza kaybı olayı güzel açıklanmış ama ne yazık ki güzel açıklanan tek şey bu. 

Mesela Çince okunması gerekiyor koskoca FBI merkezinde ve bu abla dışında kimse okuyamıyor. Çince konuşulması gerekiyor yine bu abla dışında kimse konuşamıyor ? İnsan diyor "yahu bu nedir ?" Nasıl koca FBI içerisinde bir kişi Çince bilmez okuyamaz, konuşamaz. Konuştu diyelim nasıl bu abla kadar bile olsa bilemez ? 

Bunu da geçeyim. Mesela adamın biri ülkede bomba patlatacak, hemde planlı, mailler gönderilmiş edilmiş bu konuyla ilgili. Yahu hiç mi istihbarat yok koca süper güç ülkede ? Bu abla gelmese o dövme okunmasa bomba patlayacaktı yani ? 

Trende patlayan bomba ise Family Guy'da falan olsa ancak bu kadar gülerdim. Adamcağız elleriyle plastik patlayıcıları parçaladı, "gücünü azalttı" ve öylece elinden 10 metre ötede patlattı. Ama o da ne abi sadece yere düştü. 

Ülkenin sembollerinden birine saldırı yapılacak, tamam istihbarat alamamıştın anladık. Böyle bir şeyi öğrendikten sonra 2-3 ajan ve 1 tanecik dövmelerle dolu, ne idüğü belirsiz kadın mı yollanır oraya ? Sen KOSKOCA FBI'sın dostum... Oraya özel harekat timleri vs yollanması gerekmez mi ? Neden bu gizlilik. Oldu ya adam ikisini de öldürdü, bombayı da patlattı ne yapacaksın ondan sonra ? Veya daha önemli soru, gerçekte böyle olur muydu ? Hiç sanmıyorum. FBI ülkede bomba patlayacağını herkes kaçırmasına rağmen öğrenecek. Sadece FBI yöneticisinin talimatıyla da 3 kişi gidecekler oraya... Kimse bilmeyecek, başkan, istihbarat vs...

Bir de şu var bence, tamam kadının sırtında özel ajanın ismi yazılı. Bu adam neden hemen işin başına getirilir. Asıl belki de bunla bir ilişkisi var ve saklıyor diye telaşlanıp bu adamı inzivaya çekmen gerekmiyor mu ? 

Ve tabi en güzel klişemiz. Bulunan "savunmasız" kadın ve sırtında adı yazan adam ilk bölümden birbirine aşık olur. 

Yani dizi sürükleyici vs ama geri kalan çok umut verici değil. He dizi izlenir mi derseniz izlenir, ama saçmalığa hazır olun derim. Açıkçası ilk sezon sonunda devam eder mi bilmem. Ama ben ilk sezonu izledikten sonra bu durum değişmemiş olursa 2. sezona geçeceğimi düşünmüyorum. Okuduğum yorumlarda çok beğenenler var. Bende beğendim, beğenmedim, iğrenç diyemem. Ama çok da özel bir şov değil. Sadece bir aksiyon dizisi, özel bir şey bulabileceğinizi sanmam. 


Imdb Puanı : 7,8


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder