2 Kasım 2015 Pazartesi

True Detective (2014-)

Tek kelimeyle ilk sezon muhteşem ikinci sezon cehennem diyebileceğim bir dizi. İlk sezonunda herkesi etkileyip, en iyi dizilerden biri arasına girmişti True Detective. Ama 2. sezon tam bir hayal kırıklığı oldu çıktı nedendir bilinmez.

İlk sezondaki hikaye bambaşkaydı, oyuncular da öyle. Matthew McConaughey ve Woody Harrelson muhteşem bir ikiliydi ve bence öyle de devam etmeliydi. Onlar yerine gelen aynı zamanda dizinin yapımcılarından da biri olan Colin Farrell ve Rachel Mc Adams her ne kadar iyi oyuncular ve kendini kanıtlamış kişiler olsalar da dizinin tadını kaçırdılar bence. İlk sezonki o havadan pek bir eser yok bence.

En kötüsü de 2. sezon tek başına olsa güzel bir dizi olabilecekken True Detective içinde sürekli birinci sezon ile kıyaslıyorsunuz ve beğenemiyorsunuz. Özellikle Rachel McAdams'ın olmadığını söylemeliyim bana göre. Evet dizi güzel, dizi en iyilerden bile biri ama 1. sezonu efsaneleşmiş bir dizinin 2. sezona tamamen farklı bir oyuncu kadrosuyla başlayıp, diğer ikiliyi devre dışı bırakıp bambaşka bir şekilde izleyici karşısına çıkmamalıydı. Büyük ihtimalle başta plan buydu, yani 1. sezonu bir geçiş olarak kullanacaklardı ama ikili muhteşem bir performans sergileyince, senaryo da bir o kadar güzel olunca 2. sezonu çok garipsedik. 
Şu anda 2. sezonu bitti dizinin ve 3. sezon büyük bir ihtimalle olmayabilir. Dizinin yapımcıları 3. sezonunda olabileceğini söyleseler de dizinin reytinglerinde epey bir düşüş var ve çok sayıda eleştiriye maruz kaldı. Bunlar üzerine HBO kanalı yetkilisi Michael Lombardo; dizinin yaratıcısı Nic Pizzolatto'nun televizyonun en iyi senaristlerinden biri olduğunu ve dizinin 2. sezonunun oldukça tatmin edici olduğunu söyledi. Dizinin 3. sezon ihtimali olduğunu da söyleyen Lombardo eğer yapımcılar isterse 3. sezonun olacağını söyledi. 

Bana kalırsa 1. sezonda bitmeliydi dizi. Harika bir 8 bölümlük mini dizi olabilirdi ve yıllar boyunca unutulmazdı. 3. sezon gelirse toparlayabilir mi ? Pek sanmıyorum ama bekleyip göreceğiz. Ben yine de beğeneceğinizi düşünüyorum, gerçekten izlenmeye değer.
Ve bu gelişmelere 2. sezonun sonundan sonra bir yenisi daha eklenmişti. 2. sezonun yönetmenliği için kendisine gelindiğini söyleyen David Cronenberg " Bir süre için teklifi değerlendirdim ama senaryonun kötü olduğuna karar verdiğim için yapmadım" dedi.

Evet dizinin başlangıç konusuna dönersek Louisiana'da cinayet masasında görev yapan Rust Cohle ve Martin Hart'ın bir seri katilin peşine düşmesiyle başlıyor hikaye. Partner olan bu ikili bir yandan soruşturmayı devam ettirmekte ve bir yandan kendi içinden çıkılamaz hayatlarıyla uğraşmakta. 17 yıl boyunca bu seri katili yakalamak için iz süren detektifler, yıllar sonra davanın tekrar ele alınmasıyla kendilerini sorgu masasında bulmalarıyla başlıyor dizi. Çok ilgi çekici başlamıştı. İki karakterde kendi şahıslarına münhasır ve muhteşem kurgulanmış karakterlerdi. Bunları 2. sezonda bulamasanız da sadece ilk sezon için bile izlemeye değer diye düşünüyorum.
                                                                                 Dizinin imdb puanı: 9,2
                                                          

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder