31 Ekim 2015 Cumartesi

The Ballers (2015-)

         
Geçtiğimiz yaz yayınlanmaya başlayan 2015 yapımı The Ballers'ı anlatacağım şimdi de size . Hepimiz Amerikan Futbolu'nun ne olduğunu biliyoruz(hepimiz tam olarak bilmiyor olabiliriz, sonuçta ülkemizde çok yaygın değil). Ama onların hayatlarını tam olarak bildiğimiz söylenemez(gerçi bu bütün profesyonel ve göz önünde bulunan sporcular için geçerli) . Evet onların hayatlarının içlerine gireceğiz, profesyonel yaşantılarına, menajerlerine, gece hayatlarına(özellikle gece hayatlarına çünkü dizinin 4/3 ü gece hayatı ve seks olarak geçiyor aslına bakarsanız).
         


       
Yorumlamaya geçeyim, çünkü bu diziye karşı çok doluyum . Dizi bir spor dizisi gibi başıyor ama sadece seks seks seks. Dizi sadece Dwayne Johnson üzerinden prim yapıyor sanki diğer oyuncular yok bile ortada. Dizinin yazarları her kimse çok kötü yazıyor ve her diyalogda acaba kapatsam mı kapatmasam mı ikileminde kalıyorsunuz.. Dizinin içindeki her şey yapmacık, uyuşturucu kullanan sporcular klişesi çok var, seks hayatına çok düşkün sporcular da aynı şekilde çok fazla. Kişiler arasındaki arkadaşlık bağları çok sahte ve dizi de daha önce de bahsettiğim gibi tek bir iyi oyunculuk var Dwayne Johnson. Onun da çok daha iyi bir diziyi hak ettiğini düşünüyorum.
         
Dizide hiç bir karakteri tam olarak tanıyamıyorsunuz ilk sezonda, herkes çok sığ geliyor izlediğinizde. Hiç kimse tam olarak ve iyi tanıtılmıyor bizlere. Sadece gece hayatlarına odaklanılıyor. Futbolcuların anlatıldığı bir diziden çok "memelerin" anlatıldığı dizi konumunda bence.
        
İyi taraflarına gelirsek diyalogları fazla önemsemezsek eğlenceli bir dizi, oturup kafa dağıtabiliriz ve 1-2 aksiyon görebiliriz. 
        
İyi tarafları ne kadar kısa geçtiğimi farketmişsinizdir. Sadece başrol oyuncusu ve 1-2 gülünecek sahne dışında iyi taraf bulamadım ben. Ama popüler bir konu ve Amerikalılar Amerikan futbolunu da çok seviyor. İçinde Amerikan futbolu varsa en az 3 sezonu oluyor bir dizinin ki The Ballers'da 2. sezon onayını daha ilk sezon bitmeden kapmıştı. Reytingler yüksek ve dizi seviliyor. 
        
Ben yine de HBO'da son zamanlarda izlediğim en kötü dizilerden biri olarak görüyorum. Eğer gerçek bir dizi arıyorsanız izlemeye başlamayın bile derim. Kafa dağıtacak  ve kendinizi oyalayacak bir şey arıyorsanız o zaman başlayabilirsiniz(Dwayne Johnson fanıysanız da olabilir). Klişelerle dolu ve kendi içinde bile bağlantıları kaçıran bir dizi izlemeye hazır olun derim. İyi seyirler dilerim.

                                                                                     IMDB puanı : 7,5
                                                         
Puanın kaliteye göre çok fazla olduğunu düşünüyorum. Kendi verdiğim puan 6 onu da belirteyim :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder