28 Ekim 2015 Çarşamba

Supernatural (2005-)

          
Belki de hiç izlemeyeniniz kalmamıştır, Supernatural'dan bahsediyorum. Dile kolay 11 senedir beraberiz, 11 senedir devam ediyor. Bu diziyi herkesin bildiğini varsayıyorum ve sadece bu blogda olması gerekli olduğu için yazıyorum açıkçası. 11 sene boyunca tvde bile 1 kere rastlamış olsanız bile izlemişsinizdir diye düşünüyorum. Evet malum, 2 kardeş Dean ve Sam neler yaşamadılar ki ? İblisler,Şeytanlar hatta Lucifer'ın ta kendisi. İyi melekler kötü melekler, Leviathan'lar daha neler neler. Her şeyi gördük, hatta peygamberler ve medyumlar. Bütün kötülükleri bizlere acı, tatlı bir dille anlattı Supernatural bugüne kadar. Bazen güldük, üzüldük, sıkıldık bazen izlerken. Evet 11 sezon 22şer bölüm arada bir kötü bölüm olması çok doğal. Ama kötü bölümleriyle de sevdik biz sizi. Evet Dean ve Sam çok iyi iki karakter olabilirler ama kişisel olarak favorim Castiel. Eşsiz bir karakter, çok fazla ön planda olmasa da, en azından en ön planda olmasa da sevgimizi kazanmayı en kötü halinde bile başardı.
          
Aslında Supernatural ile ilgili yazacaklar bitmez . Kendi içinde sözlüğü bile olan, ekstrem fanları olan belki de şu anda dünyada en çok izleyicisi olan dizilerden biri. Evet genelde gençler seviyor, çünkü daha çok onlara hitap ediyor. Özellikle genç kızlar için de diyebiliriz. 2 yakışıklı çocuk, 1 yakışıklı melek ve güzel kadın çok çok sınırlı olan bir diziden bahsediyoruz. Şaka bir yana senelerdir efsaneleşmeyi başardı ve izlenmeyi hak etti. Yazacak o kadar çok şey ve olay var ki. Eğer izlemediyseniz hemen (işiniz yoksa tabi) napıyorsanız kapatın ve 1. bölümden izlemeye başlayın. Bugüne kadar çok şey kaçırdınız. . Buradan supernatural wiki'ye bile ulaşabilirsiniz (dizi adına wikipedia, içeriği siz düşünün)
http://supernatural.wikia.com/wiki/Supernatural_Wiki   Başrollerde Jensen Ackles, Jared Padalecki ve Misha Collins yer alıyor, dizinin yaratıcısı ise Joseph McGinty Nichol .
          Konudan da bahsedelim biraz :







        
Adının Türkçe'si doğaüstü adı da üzerinde ya Sam ve Dean Winchester'ın doğaüstü yaratıklara karşı mücadelesini anlatıyor dizi genel olarak. Çocukluklarında anneleri bilinmeyen " sarı gözlü " bir yaratık tarafından öldürülüyor ve çocukluklarından itibaren babalarıyla "doğaüstü yaratık avcılığı" na başlıyor Sam ve Dean Winchester. 
       
Daha sonra artık bu hayattan vazgeçip normal bir hayat yaşamak isteyen Sam üniversiteye yazılır ve uzun süre ailesinden uzak kalır. Bir gün Dean'den gelen babasının kaybolduğu haberi üzerine Sam geri döner ve Dean ile birlikte babalarını aramaya koyulurlar, macera da böyle başlıyor ve 11 senedir devam ediyor. İzleyin, bağımlı olabilirsiniz . 

                                                                                 Imdb puanı : 8,6
                                           bu da 1. sezon fragmanı, bende izlerken çok eski günlere dönmüş oldum.


                                                       

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder