31 Ekim 2015 Cumartesi

Breaking Bad - Efsaneler Serisi (2008-2013)

       
Bir efsaneyle karşınızdayım. Şöyle bir dizi düşünün 2 altın küre kazanmış ve toplam 119 tane ödül almış bir dizi. Harika 5 sezonun ardından tam da kıvamında bitmiş, gereksiz uzatılmamış ve suyu çıkarılmamış bir dizi. Milyonlarca insan izlemiş, finali günlerce konuşulmuş bir dizi. Evet Breaking Bad!
       
Dizi kendini kanıtlamış bir dizi, ama bakıyorum etrafımda izlememiş çok insan var, insanın "bu nasıl izlenmez" diyesi geliyor. Ve evet, bu izlemeyenleri gördükçe Breaking Bad'i paylaşasım daha çok geldi (bir de kendimce oluşturduğum 1 bitmiş dizi kotasını doldurmam lazımdı ama o başka bir hikaye).
         
Ben Breaking Bad sevmiyorum sözünü kabul bile etmiyorum. Çünkü bu dizi belki de yapılmış en iyi diziydi. Evet artık Game of Thrones tarzı diziler var onun için fazla da iddialı konuşmamalıyım ama breaking bad izlemediyseniz çok şey kaçırıyorsunuz, sadece izlemelisiniz.




         
Konuya geçiyorum; Lisede kimya öğretmenliği yapan Walter White, tam da hayatı rayındayken akciğer kanseri olduğunu öğrenir. Öleceğini düşünen Walter, öldükten sonra karısı ve engelli oğluna , yani ailesine para bırakmak için eskiden öğrencisi olan, uyuşturucu yapımında ve satışında ustalaşmış Jesse Pinkman'a ulaşır ve onu kendisiyle uyuşturucu işine girmesi için ikna eder. Ama daha da garibi Walter'ın eniştesi de Narkotik departmanında çalışmaktadır. 
            
Biri kimya alanında uzman bir öğretmen, diğeri ise bu çevreleri tanıyan tecrübeli bir eski öğrenci (şimdinin müptezeli). İkili Walter'ın uzmanlığı sayesinde piyasanın en saf Metamfetaminini üretecek ve uyuşturucu dünyasının en tehlikeli yollarına sokacak. 
            
Başrollerde muhteşem oyunculuğuyla Bryan Cranston ve Aaron Paul (Jesse Pinkman) vardır . Dizinin yaratıcısı ise Vince Gilligan'dır. 


                                                             

Son Söz: Evet anlattıklarım ve fragmanla birlikte bütün dünya izlemiş olsa bile burada olmayı hak eden diziyi tanıttım sizlere. Umarım yardımcı olabilmişimdir. 5 sezonu da heyecanlı muhteşem bir dramadan bahsediyoruz. İzlemeyen kalmasın. Şu anda Breaking Bad karakterlerinden avukat Saul'un içinde bulunduğu "Better Call Saul" isimli dizi de devam ediyor. Pazartesi günü ona da değineceğim.
,
Imdb Puanı 9,5 ve bu puan Game Of Thrones ile birlikte en yüksek puan almış 2. dizi yapıyor Breaking Bad'i iyi seyirler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder