28 Ekim 2015 Çarşamba

The Following (2013-2015)

            
Son derece güzel başlayıp hepimize " Yeni bir efsane geliyor" dedirtip sonra tam aksine çok kötü yerlere giden Following'deyim şimdi de. Severek izledim , ama 3. sezonda yarattığı hayal kırıklığı bitmiyor. 8-9 sene izlerim diye umuyordum oysa. Yapımcısı Kevin Williamson'dır ve başrollerinde Kevin Bacon, Shawn Ashmore ve James Purefoy vardır. Dediğim gibi çok umut verip sonra bizi dımdızlak ortada bırakmıştır bu dizi. Eski patronumla izleyip birbirimizi zıpkınla kovaladığımız günleri hatırlarım, o derece etkisine alırdı.Dizi seven herkesin izlemesi gerektiğini düşünüyorum. Sonu ne kadar hayal kırıklığı da olsa tam bir başyapıt olma adayıydı.
           
Following bizi neden hayal kırıklığına uğrattı bilinmez ama bir " seri katiller tarikatı" izletti bizlere. 13 genç kızın ölümünden sorumlu Joe Carroll ve onu yakalamayı başaran ama yakalarken de Joe tarafından bıçaklanan ve kalp pili takmak zorunda kalan FBI ajanı Ryan Hardy'nin hikayesi. Aslında hikaye Joe kaçıp tekrar yakalandıktan sonra başlıyor. Aralarındaki asıl sorun ise Ryan'ın Joe'u yakalamasından çok Joe hapse girdikten sonra, Ryan'ın onun eski karısıyla birlikte oluşudur.














        
Joe'a bağlı, onun yetiştirdiği, takipçileri, onun gibi katiller ve olmak isteyenler Joe'nun emriyle harekete geçiyorlar ve dünyayı Ryan'a zindan etmeye başlıyorlar. Hikaye buradan başlıyor, bence sadece bunları duymak bile çok cezbedici. Bir yerden sonra iyi ve kötü ayrımı yapamamaya başlıyorsunuz dizide. Sonunu düşünmeden, benim sonunu beğenmediğimi düşünmeden izlemeye çalışın. Kötü değil sadece beklenmedik bir zamanda geldi. Hala neden reyting alamadığını ve iptal edildiğini anlamasam da 3 sezon da yeterli Following' e hayran olmak için. İyi seyirler.
              
Özellikle dizi içindeki müzikler başlı başına güzeldir, tam sizi o ana sokan ve yaşatan şarkılar seçilmiş. O konuda her an çok başarılı buldum dizi ekibini.

                                                                                        Imdb Puanı 7,5

                                                              

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder