5 Kasım 2015 Perşembe

Hannibal (2013-2015)

Yakın zamanda bitmiş bir dizi ile karşınızdayım yine. Hannibal, filmlerine taş çıkarırcasına başladı Thomas Harris'in Hannibal serisinden "Red Dragon" a daha odaklı olan bu dizi muhteşem başladı. Hemen konuyu kısaca aktarıp yorumlayacağım.

Will Graham seri katillerle empati kurabilen bir FBI kişilik analistidir. Hannibal ise insan eti yemekten zevk alan (yamyam) ve yemek pişirmeyi çok iyi bilen bir psikiyatrdır. Will, katillerin  Kişileri nasıl öldürdükleri, öldürürken neler hissettikleri Will'in uzmanlık alanıdır, yani aslında o kişilere yakındır da. Ancak Will iyilerin tarafındadır. Özel ajan Jack Crawfordla birlikte çalışıyor Will, ve ikilinin bir ortak noktası da Hannibal Lecter, ikisi de aynı psikiyatra gidiyorlar. Ve Hannibal da aynen Will gibi FBI'a davalar üzerinde yardımcı oluyor. 
"Uzmanlıklarıyla" yardım ediyor diyelim. Dizinin teması bu ama arkada dönenler ve olanlar çok farklı olacak, müthiş bir kovalamaca sizleri bekliyor.Dizinin en önemli odak noktası Will Graham ve Hannibal'ın yakın arkadaşlığı üzerine kuruluyor. Hannibal'ın Will'i tanıma arzusu ve bunun etrafında yaşananlar. Bol kanlı bir seriye hazır olun bunun için .

Yorumlara geçmeden söyleyeyim Mads Mikkelsen en iyi Hannibal performanslarından birini sergiliyor. Bir insana bu kadar yakışırdı sanırım Hannibal olmak. Will Graham'ı canlandıran Hugh Dancy'de aynı şekilde güzel bir performans sergiliyor. zaten dizide gördüğümüz diğer oyuncular yeterince kendilerini bu platformda göstermiş oyuncular. 
Anlayacağınız cast ekibi yönünden hiç bir sıkıntımız yok.

Dizi ilk sezonu bomba gibi geçirdi, muhteşem bir ilk sezondu izleyici ekrana kilitlenmişti bile tek beklenen 2. sezondu. Ve 2. sezonda bir o kadar harika geçti. Ama artık bazı şikayetler edilmeye başlanmıştı. Sahnelerin ve olayların kendini çok tekrar etmesi gibi artık biraz değişiklik gerekiyordu. Sanki diziyi sadece doldurmak için aynı sahneler kullanılıyordu, sürekli Hannibal insan etinden yemekler yapıyor ve afiyetle yiyor ve her bölümde 10-15 dakika buna ayrılıyordu. Zaten will ve Hannibal'ın sohbetleri de bir o kadar sürüyordu, yani dizide yeni bir şey göremiyorduk. Evet olaylar enteresan sürekli dizi kendine bağlıyor ama aynı şeyleri izleme olayı da sürekli artarak devam ediyordu. Bazı olumsuzluklar olsa da dizi son hızla izlenmeye ve sevilmeye devam ediyordu. Bunun sebeplerinden en önemlisi bir adı vardı, çok tutmuş bir film serisinin dizi uyarlamasıydı ve herkeste merak uyandıran başarılı bir uyarlamaydı. Gel gelelim 3. sezona, işte dananın kuyruğu burada koptu. 3. sezon o kadar kötü başladı ki bir anda reytingler dibe vurdu ve daha 3. sezon ortasına gelinmeden NBC kanalı 4. sezonun olmayacağını açıkladı. Bir anda hepimiz hayal kırıklığına uğradık çünkü düzelecekti. Başarısızlığın asıl sebebi bence filmlerde çok az yer tutan İtalya bölümlerine bir sezon ayrılmasıydı. Filmde bu kadar az yeri varken 1 sezonu buraya vermek intihar oldu ve konu bulunamadı, konu bulunamayınca yukarda bahsettiğim kendini tekrarlar tavan yaptı. Türk dizilerindeki gibi aşırı uzatılmış sahneler, çok uzun uzun bakışmalar, yarım saatlik yemek yemeler, bölüm başına 1 cinayet işlenmesi ve bunun çok uzun dakikalar sürmesi. Hannibal üzerine aşırı düşülmesi ve ondan bile sıkılmamızın sağlanmasıydı. Daha sonra dizinin yapımcısı açıklama yaptı ve iptal edilmiş olabiliriz ama muhteşem bir final gelecek dedi bizlere. Ve evet dediğini yaptı ama birazcık geç kaldılar. Final muazzamdı, ilk bölümünden beri diğer bölümlerle kıyaslarsak en iyi bölümdü. Ama işte dediğim gibi çok geç kalınmıştı. Dizi yapımcıları, diziyi yayınlayacak başka kanal bulmaya çalıştıysa da hiç bir kanalla anlaşılamadı ve böylece muhteşem potansiyelli bir dizi sadece 3 sezonda tamamlanmış oldu ve hepimizi hüzne boğdu.

Ancak Bryan Fuller umudunu henüz kesmiş değil, en azından gelen son haberler bu yönde. Hala 4. sezon olacağı umudunu koruyan Fuller yeni sezonun diğerlerinden çok daha iyi ve çarpıcı olacağını söyledi, ancak daha önce de söylediğim gibi Hannibal'ı kabul etmiş bir kanal yok. Maalesef izleyiciyi 3. sezonun başlarında kaybeden Hannibal'ı kaybetmiş olduk. Bir kaç hata var evet ama yine de harika bir dizi. Sanırım yeterince yorum yaptım. Fragmanını da izleyebilirsiniz. 
Imdb Puanı : 8,6


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder