9 Kasım 2015 Pazartesi

Outlander (2014-)

Öncelikle merhaba. Bir kitaptan dizi uyarlamasıyla daha karşınızdayım. Sıradaki dizi outlander.

1. dünya savaşında hemşirelik yapmış evli Claire Randall'ın bir takım akıl almaz olay sonucunda 1743 yılına geri dönmesiyle ilgili. Orada romantik ve cesur  bir İskoç savaşçı olan Jamie Fraser ile evlenir. Anlayacağınız artık 2 dünyada da evlidir. İlk bölümde komik olan 1945teki kocasıyla aynı yüze sahip kişinin ona tecavüze kalkışmasıydı. Ve Claire zamanla Jamie'ye de bir şeyler hissetmeye başlayacak. 2 dünya ve 2 aşk arasında kalacak. İkisi de birbirinden çok farklı bu 2 adama aşık olan Claire'ı zor zamanlar bekliyor.

Dizide isteyebileceğiniz çok şey var , en azından vaat ettiği bunlar. Bilim kurgu, aşk , drama, bir kaç aksiyon sahnesi vs her şey var. Outlander Diana Gabaldon'ın aynı isimli romanından uyarlanarak yapıldı. Eğer kitabı okuduysanız, dizi pek de hoşunuza gitmeyebilir. Ancak objektif yaklaşırsanız bence hiç de fena değil.


Evet benim düşüncelerime gelirsek. Bence Outlander romantik bir drama olarak sınıfı geçiyor evet. Sadece birazcık sıkıcı, olaylar aşırı yavaş gelişiyor. Sanırım kitaptan dizi yapınca hep böyle oluyor. Aman kitap biterse ne yaparıza geliyor olay ve yavaş yavaş ağır ağır yapıyorlar diziyi. Keşke bir dizi yapımcısı da dese ki 2 sezon yapayım ama tam yapayım. Neyse bunu geçelim.

Kitabı bilen bilir çok güzeldi, çekimler çok güzel olmuş dizide, müzikler de başarılı insana orada olduğu duygusu veriliyor. İnsanı içine çeken bir dizi fakat pek de sürükleyici değil bence. 1 bölüm bittikten sonra tamam yeter diyorsunuz, hiç "hemen 2 bölüm daha izleyeyim" demedim ben açıkçası. Biraz ağır ve bilim kurgu + macera olarak geçse de 1700'lere dönüş dışında pek bir bilim kurguluk olay yok bence. Hele ki macera çok çok az. 

Dizi Claire'ın üstüne çok düşüyor. Tamam baş rol o ve olaylar onun etrafında şekilleniyor. Ancak biraz daha diğer karakterlere de önem verilebilirmiş bence. Diğer karakterlerin çoğu önemsenmemiş ve özen gösterilmemiş bence. Her şey Claire olmuş. Ana hikaye çok iyi işlenmiş diye düşünüyorum. Dizi çoğu açıdan çok güzel, rahatsızlıklarımı belirttim zaten şimdiye kadar. İyi seyirler dilemekten başka şansım yok sanırım ...


Imdb Puanı : 8,5




Dizinin ekibine gelirsek Caitriona Balfe başrolde olacak  Sam Heugan ve Tobias Menzies ise onun kocaları oluyorlar. Diğer oyuncular ise : Duncan Lacroix, Grant O'Rourke, Stephen Walters ve Graham McTavish. Rupert MacKenzie ve Angus Mhor sadece ilk sezonda yer alan oyuncular.

Ronald D. Moore ise dizinin yapımcısı. İyi seyirler tekrardan












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder