6 Kasım 2015 Cuma

Louie (2010-)

Bir komedi dizisi Louie, başrol, yönetmen, yazar herkes tek bir kişi . Komedyen Louis C.K in hayatı anlatılıyor dizide. Tabi absürt ve komik bir şekilde. Dizide boşanmış bir komedyen ve 2 çocuğuyla yaşamı anlatılıyor.
Şimdi bu dizide anlatılan kişiyi biraz tanıtayım sizlere. Louis C.K Amerika, Meksika ve Macar karışımıdır. Washington doğumlu ancak doğumundan hemen sonra gittiği Mexico City'de 7 yıl yaşadığından ana dili ispanyolcadır. Asıl Soyadı Szeleky'dir. Ancak o Szeleky'i C.K olarak kısaltmıştır kolay olması için.

1995 yılında Alix Bailey ile evlenmiş 2 kız çocukları olmuş 2008 yılında da boşanmışlardır.

Daha çok Amerika'da son 5-6 yılda ön plana çıkmaya başladı Louis C.K, ancak komedi dünyasında stand-up larıyla hep çok seviliyordu Louie C.K sadece bu kadar çok tanınmıyordu.Conan O'Brian, Chris Rock gibi şovmenlerin şovlarında da yazarlık yapmıştır uzun süre. Louie dizisinden önce de dizi ve film yönetmenliği yapmıştır.

Şimdi diyorsunuz madem bu kadar iyiydi neden 5 sene önce tanındı da daha önce adını bile duymadı kimse? Çünkü George Carlin ile çalışmaya ve seyahat etmeye başladı, eski bütün esprilerini unuttu ve yenilerini yarattı. Ve asıl Louis böyle doğdu.



Louis C.K başladığı günden beri kaliteli espriler yapar, size dokunan espriler. Gerçeklerle şaka yapar ve bu gerçekler sizi kendiniz hakkında düşünmeye iter.  İşte dizide daha çok bunları göreceğiz. Ve tabi  bunun yanında Louie'nin New York'taki yarı kurgu yarı kendi hayatı yaşamını izleyeceğiz. Konusuyla ilgili fazla söyleyecek bir şeyde yok. Amerikanın büyük komedyenlerinden birinin hayatını ve kendisini çok komik bir yolculukla daha yakından tanıyacağız diyebilirim.

Bence bazen espriler çok ağır kaçsa da, bazen güldürmese de genel olarak iyi bir dizi. Burada bazıları "sen anlamıyorsun esprileri salak" diyebilir. Ama öyle değil, espri anlama yeteneğim gayet gelişmiştir. Ben sadece George Carlin'in elinden Louis C.K in çıkmasına şaşkınım. Gerçek komik George Carlin'dir benim için. Louis biraz daha amatör kalıyor benim gözümde. Ama bu problem mi ? Hayır. Dizi çok güzel kesinlikle kaçırmayın derim. 

Dizi 2010 yılında başladı, özellikle Türkiye'de çok popüler değil. Bu yüzden ilk kez görüyor bile olabilirsiniz.

Louie 5. sezonu tamamladı ve çok sayıda takipçisi 6. sezon onayını beklese de henüz FXden bir onay gelmiş değil. Ama gelme olasılığı çok yüksek hatırlatayım. 

Imdb Puanı 8,7

                                                        

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder