4 Kasım 2015 Çarşamba

Marco Polo (2014-)


Vee sıra geldi bir güzel Netflix dizisine daha. Öncelikle azıcık netflixten bahsedeceğim. Son 2-3 senede olağan üstü güzel diziler yapmaya başladılar. Özellikle House of Cards inanılmaz bir başarı yakaladı ve Marco Polo, Daredevil gibi dizilerde arkasından geldi.
Dizi 13. yüzyılda Moğolistan ve Çin bölgesinde geçiyor, büyük imparator Cengiz Han'ın oğlu Kubilay Han ve ünlü Gezgin Marco Polo'nun gençlik yılları anlatılıyor. Özellikle Çin ve Moğolistan arasındaki husumet çok güzel işlenmiş diye düşünüyorum. 
Serinin en büyük artısı yeşil perde önü değil de Malezya, Kazakistan ve İtalya'da çekiliyor oluşu. 

Bir diğer artı bence Kore dizileri dışında bize Doğu ülkeleriyle ilgili hiç bir şey anlatmayan dizi sektörü buraya da el attı sonunda. Uzak doğu kültürünü en azından 13. yy uzakdoğu kültürünü az da olsa dizi ekranlarında görüyoruz Marco Polo sayesinde. 
Ambiyanslar çok güzel ama sanırım Asya'lı oyuncular konusunda canları sıkılıyordur onların da. Çoğunun oyunculukları sıradan bir Kore dizisinden çıkmış gibi. Tabi ki başrollerden bahsetmiyorum, ancak yan rollerdeki oyuncuların çok da başarılı olduğunu söyleyemem. Diziyle ilgili büyük sıkıntılar yok. Çoğunlukla aksiyonlu geçiyor ve sizi tatmin etmeyi başarıyor. Özellikle dizi başladıktan 1-2 bölüm sonra sürekli maceralı bir dizi izlemeye başlıyorsunuz.

Tabi dizide bir çok klişe var, bunlardan fazla bahsetmeyeceğim çünkü her şeyi de anlatmak istemiyorum. 
Marco Polo'nun konusu ve oyuncu kadrosuna geçiyorum şimdi de.
Açgözlülük,ihanet ve seks entrikalarıyla ve rekabetle dolu bir yerde, 13. yüzyıl Çin'inde Kubilay Han'ın sarayında. Büyük Venedikli gezgin Marco Polo'nun gençliğindeyiz. 
Babası bir gezgin olan Marco, babası ne kadar izin vermese de bir sonraki macerasına kaçak olarak katılır. Yolda geçen yıllardan sonra Kubilay Han'ın huzuruna gelirler. Huzura gelme sebepleri ise İpek yolunda ticaret yollarını kullanma izni almak istemeleriydi. Ama Papa'nın Kubilay Han'a vaat ettiği papazlar saraya kadar dayanamayıp ölünce Kubilay Han yolları açmamak istiyor. Bunun üzerine Marco'nun babası Marcoyu almalarını söylüyor ve Marco Kubilay Han'ın hizmetçisi olarak orada bırakılıyor. İşte hikaye de burada başlıyor. Bazen geçmişe bazen şimdiye gidip geleceğimiz bu hikayede . Geçmiş de şimdi de büyük bir heyecan içinde geçecek. Bakalım Marco Kubilay Han'ın huzurunda nasıl hayatta kalacak.
Dizinin yaratıcısı John Fusco başrolde Marco Polo rolünde İtalyan aktör Lorenzo Richelmy var Kubilay Han (Kublai Khan) rolünde ise Benedict Wong yer alıyor. 
Joan Chen,Remy Hii, Zhu Zhu, Tom Wu, Majesh Jadu, Olivia Cheng gibi oyuncular da diğer rollerde yer alıyor.
Dizinin fragmanı (Yukarıda)
Dizinin Imdb Puanı ise : 8,1 iyi seyirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder