9 Kasım 2015 Pazartesi

Ray Donovan (2013-)

Evet Ray Donovan'dayım bu sefer de. Hemen konuya geçeceğim daha sonra da yorumuma geleceğim.

Profesyonel bir fixer olan Ray Donovan, ünlülerin, zenginlerin, tanınmış kişilerin ve iş adamlarının skandallarını kapatıyor, olan şeyleri hiç yaşanmamış gibi göstererek hayatını kazanıyor. Bir taraftan da ailesindeki problemlerle uğraşıyor Ray. Los Angeles'taki her ünlünün kurtarıcısı o. Yatağındaki kadını ölü bulanlar, eşcinsel olanlar ama yayılmamasını isteyenler vs herkes Ray Donovan'a gidiyor ve o bir şekilde bunları hallediyor. Bunların yanında bir taraftan alkolik kardeşi, bir taraftan parkinsonlu eski boksör kardeşi bir taraftan da hapisten çıkıp cinayet işleyen babasıyla uğraşıyor Ray ve tabi yeni ortaya çıkan üvey kardeş. Ve kendi ailesinin problemleri dışında her problemi çözebilen bir adam...


Ray Donovan çok farklı bir dizi. İşlenişi, uygulanışı ve konusuyla . Çoğu şeyiyle farklı ve güzel bir dizi. Tek saçmalık sanırım her şeyi başarıyla çözerlerken bize çok az detay gelmesi ve tam olarak nasıl çözüldüğünü anlamasak da bir şekilde izlemeye devam etmemiz. Keşke biraz daha ayrıntılı ve özenli olsaydı herşey. Bu konuda biraz eski dizilerden Leverage'a benzetiyorum. Yaptıkları her şey çok kolay geliyor gözüme.

Ann Biderman'ı az çok tanıyorsanız bütün yarattığı şeylerde aynı tarz karakterleri kullandığını da bilirsiniz. Mutlu ve az bilen bir ev kadını, sessiz koca, sinirli lezbiyenler. Burada da onlara rastlıyoruz. Maalesef dizi de bu klişelerden nasibini almış.

Sevmediğim şeylerden biri de Ray Donovan'ın ailesinin tamamen hiç bir fonksiyonunun olmaması çok garip. Hatta Ray dışında hiç kimsenin fonksiyonu yok, her şeyi çözen o ve hep ön planda olan o. Nedendir bilmem bu pek hoşuma gitmez. Bir dizi çekiyorsan herkesin bir rolü ve rol oynayacağı olaylar olmalı. Her şeyi tek bir süper kahraman çözmemeli. Artık süper kahraman hikayelerinde bile yan rollerin daha öne çıkabildiği yapımlar izliyoruz. Ama Ray Donovan sadece bir merkezli bir dizi. O şekli pek de hoşuma gitmedi.

Güzel olan ise başrol iyi gösterilmeye çalışmıyor, o sadece bir problem çözücü iyi veya kötü değil yaptığı işe ve kazandığı paraya bakıyor. Kimsenin kahramanı olmaya da çalışmıyor. Bence dizi ne olursa olsun izlemeye değer güzel bir drama. 3. sezonda olan dizinin 4. sezonu da 2016 da gelecek. Hala devam etmekte ve bence edecektir de. Hepinize izlemenizi ve bir şans vermenizi öneririm. İyi seyirler.

Unutmadan Liev Schrieber'i oyuncu olarak her zaman sevmişimdir ve bu dizide de inanılmaz bir iş çıkarıyor... 


Imdb Puanı : 8,3


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder