4 Kasım 2015 Çarşamba

The Last Man On Earth (2015-)

Başlık okununca klasik bir dünyadaki herkes ve her şey yok oldu ve sadece 1 adam kaldı hikayesi olarak düşünüyorsunuz. İşte tam da orada yanılıyorsunuz. Dizi çok güzel yaratılmış özellikle ilk 2 bölüm harikaydı. Ama dizinin adında da gördüğümüz üzere dünyadaki son adam olmasını bekliyoruz Phil Miller'ın ama o muhteşem ilk 2 bölüm arkasından hemen diziye birileri katılıyor ve biz son adamı beklerken bir anda son "adamlar ve kadınlar" oluyor dizi. Tek sıkıntı burada bence.
İlk 2 bölümden sonra komikliği biraz azaldı bence dizinin, yani ilk baştaki tat yok. İlk iki bölüme 10 puan vereceksem sonrakilere 8 veririm ve 8 de çok yeterli bir rakam. Sakın ya bozmuş o zaman izlenmez demeyin, çünkü izlenir, çok da gülersiniz. 
Eminim çok severek izleyeceğinize, her yaştan insanın gülüp eğlenebileceği bir dizi. Özellikle yaratılan karakterler ve dizi kurgusu çok başarılı, sıradan değil. Klasik bir "son adam kaldım oley" ile başlamıyor gayet ulan ben son kaldım ne yapacağım olarak giriyorsunuz diziye. 
Dizide başrol Will Forte ve Kristen Schaal. Daha sonradan 3. bölümden sonra diziye katılacakların listesi ise : January Jones, Mei Rodriguez, Cleopatra Coleman, Mary Steenburgen ve Boris Kodjoe. Dizinin yönetmeni ve yaratıcısı da Will Forte.

                                                           
Dizi ile ilgili görüşlerimden yukarıda bahsettim. Birazcık da az çok çıkardığınız konusundan bahsedelim. Önce dizi komedi sınıfında bence son yıllarda çıkmış en iyi dizi. Son yıllarda çıkan salt komedi dizileri bizi güldürmekten uzaktı. The last man on earth'te baya baya gülüyorsunuz. Phil Miller ailesine düşkün ve geçici işlerde çalışan 40 lı yaşlarında bir adam. Yıl 2020 de dünyaya bir virüs yayılıyor ve herkes ölüyor. Yalnız başına geçirilen yaklaşık 1.5 yıldan sonra Phil, tam da intihar etmeye çalışırken ona dünyada kalmalarının amacını anlatacak kişiyle, Carol Philbasian ile karşılaşıyor. İkisi çok farklı insanlar olsa da, tek insanlar onlar ve birlikte olmak zorundalar. Carol ve Phil'in muhteşem ayrılıklarını ve Phil'in kendine yarattığı ve tek başına yaşadığı pislik çukurundan Carol sayesinde çıkışına tanık olacağız. Bu ikilinin yeni bir hayat kurduğuna ve bunu yaparken bizleri de çok eğlendirdiklerini göreceğiz. 
Not: Tom Hanks'in başrolünde oynadığı Cast Away filmine yapılan göndermeyi de çok başarılı.
Daha fazlası spoilera girer. Sanırım diziyle ilgili her şey söylendi. Şu anda 2. sezon devam ediyor, umuyorum bir 3. sezon da göreceğiz. Dizi çok şey vaat ediyor ve henüz daha potansiyelini yakalamadan bile harika olduğunu söyleyebilirim. Çok daha iyisi olabilir ! İyi seyirler. Dizi Foxta yayınlanıyor ve Fox'un komedileri hep bir şeyler vaat etmiştir. Dizinin Fragmanı yukarıda
Imdb Puanı 7,5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder