7 Kasım 2015 Cumartesi

Fresh Off the Boat (2015-)

Evet bu sene çıkmış bir dizi daha. Fresh off the boat. Geçenlerde başka bir dizi için en iyi komedi demiştim ya, yanılıyordum. Fresh Off the Boat çıtayı çok yükseklere çekmiş. Çok seviyeli ve güzel bir mizahı var dizinin. Çoğu (neredeyse tamamı) komedi dizisi gibi sadece küfür ve seks içerikli şakalarla götürmüyorlar işi ki değişiklik hoşuma gitti, değişiklik iyidir.

Konusuna geçeyim hızla. Dizi 1990'larda geçiyor. Tayvan asıllı, 3 çocuklu (hepsi erkek) Amerika'da yaşayan bir aile.Amerika aşığı olan ve kendini "Amerikan Rüyası"na çokça kaptıran babanın Orlando'da restoran açmasıyla başlıyor.  Amerika da başkent Washington'da yaşıyorlar ve oradaki Çin mahallesindeler. Tayvan pazarına gidiyorlar ve sanki evlerindeymiş gibi yaşıyorlar. Bir gün ailenin babası Louis Huang'ın Orlando'da restoran açmasıyla tüm aile bir anda çok farklı bir kültüre taşınıyor. Çünkü Orlando onların yaşadığı yer gibi değildir. Orlando'da beyaz insanlar daha çok, beyaz insanların dediği oluyor anlayacağınız. Çin mahallesinden çıkıp, Florida sahillerine taşınmak aileye zor geliyor ve ailenin her ferdi farklı şekillerde etkileniyor. Ve ilk başta Louis (baba) dışında hiç kimse buraya taşınmaktan memnun olmuyor. Özellikle de Jessica değişime en uyum sağlayamayan ve en mutsuz olan kişi olarak dikkat çekiyor.

Dizide özellikle ailenin büyük oğlu Eddie Huang üzerine yoğunlaşacağız, zaten hikayeyi de gelecekten o anlatıyor. Yani dizinin asıl konusu, Amerikanın belirli bölgelerinde dışarıdan gelen olmak çok zor. Oraya uyum sağlamakta bir o kadar zor oluyor.

Dizide aile fertleri : Louis Huang (Randall Park), Jessica Huang (Constance Wu) , Eddie Huang (Hudson Yang), Evan Huang (Ian Chen), Emery Huang (Forrest Wheeler) ve büyük anne olarak (Lucille Soong) oynuyor. ,


Benim yorumuma gelirsek. Geçenlerde yayımladığım The Last Man On Earth ile birlikte en çok beğendiğim komedi dizisi. Hatta 2015 de çıkan en iyi bir kaç diziden biri. Çok sıcak bir dizi öncelikle. Karakterler çok iyi oluşturulmuş, hepsi dolu karakterler. Sizi sıkmıyor, baymıyor dizi. Farklı bir ülkeye uyum sağlamaya çalışan çok farklı bir aile izliyoruz ve zevk veriyor. Komik bir aile dizisi aslında ki aile dizilerini sevmeyen ben, bunu gerçekten sevdim diyebilirim

Oyunculuklar başarılı, çocuklar da dahil. Özellikle Eddie rolündeki Hudson Yang çok iyi gözüküyor ilk bölümlerde. Okulda diğer çocukların farklı bir geleneğe yaklaşım biçimleri çok güzel işlenmiş, çocukların acımasız olabileceği vs . İzleyeceğiniz şey güzel ve çok komik bir dizi. Hiç kimseyi hayal kırıklığına uğratmayacağını düşünüyorum.

Dizi ile ilgili söyleyebileceğim tek bir kötü şey yok şu ana kadar. Dizinin en büyük artısı ise insanları güldürebilecek farklı şeyler bulundu en sonunda sanırım. Hep aynı şeyleri kullanan sektör belki de yok oluyordur. Sürekli aynı tür esprilerle 10'larca dizi yürüdü bugüne kadar. İşte bu dizi onlardan biri değil. Bazılarınız büyük ihtimalle komik değil diyeceksiniz çünkü artık kafalar neyin komik olup neyin olmaması gerektiğine neredeyse programlandı. Eğer ben gerçek komikten anlarım derseniz bu neşeli dizi tam size göre. Bence tam bir şaheser. İyi seyirler

Son sözüm : Evet dizide çok tanınmış oyuncular yok, çok fazla şey vaat edilmemiş olabilir. Ama dizi gerçekten komik, kahkahalar atabilirsiniz. Küfür ve seks içerikli şakalardan oluşmuyor sadece. Bunu söylememin sebebi küfür ve seksten rahatsız oluşum değil, artık farklı şeylere de yer açılmalı. Artık tüm komedi, komedyenlik oralara kaymaya başlamıştı ve bu da can sıkıcıydı. Özellikle son dönemde yapılan tüm işlerde konu seks ve küfür, herkes absürt olmaya çalışıyor ve insanlar da bunu seviyor. İşte bu da farklı çeşit bir dizi ve şu anda çok başarılı gidiyor. Denemekte ve denemenizde fayda var diyorum.

Imdb Puanı : 8,1


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder