28 Ekim 2015 Çarşamba

Doctor Who (2005-)

Sıra geldi başka bir kişisel favorime, Doctor Who! 1963 yılından beri devam eden bir dizi, tamam ara vermiş ve uzun süre devam etmemiş, bu yine de bu dizinin en iyilerden olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Evet uzaylılar tuzluk ve çatal bıçak takımı gibi gözüküyor, ama bu aslında orjinallik demek.Uzaylı, iki kalpli bir zaman lordu ve dünyayı yok etmeye çalışan sayısız uzaylı. Bunların yanında da doktorun yakın yol arkadaşları da var. Evet herkesin seveceği bir dizi olmadığını kabul etmeliyim. Ama seveninin de vazgeçemeyeceğini biliyorum.
       
Dizinin yapımcısı Sydney Newman. Unutmadan söyleyeyim. Doktor her öldüğünde değişiyor, biraz değişmiş bir karakterle geri dönüyor. Özünde aynı adam oluyor ama her doktorun farklı bir kişiliği var aslında. Anlatmak zor izleyip görmeniz lazım.
         
Yeni versiyondaki doktorlar : Cristopher Eccleston, David Tennant, Matt Smith ve şu anda 9. sezonunda olan dizide güncel doktor Peter Capaldi. İzlerseniz seveceğinize inanıyorum. Bir şans vermekte fayda var.



      
Bir uzaylı adam ve onun yol arkadaşlarının polis kulübesi şekilli uzay aracında zamanda ileri ve geri gidip farklı maceralar yaşadığı bu dizi tam bir klasik. Bazı bilimsel gerçekler ve bilimsel fantezilerle birlikte bazı saçma sapan uzaylılar. Gerçekten çok eğlenebilirsiniz. Ama yapmanız gereken ilk şey uzaylıların şekillerine göre diziyi yargılamamak olmalı. Umarım izlersiniz. Benim açımdan olumsuz şeylere gelirsek, dizi İngilizlerin elindeyken çok daha iyiydi. BBC Amerika'ya geçtikten sonra benim açımdan biraz güç kaybetti ve eski tadını vermiyor olsa da hala sınıfında en iyi. 

                                                                                  Imdb Puanı 8,8


                                                           

Sırasıyla doktorların fotoğraflarını da koyuyorum, orayı eksik unutmayalım. 

Not: Bu sıra sadece yeni versiyon içindir. Eskilerin sırasını daha sonra, o diziyle ilgili yazdığımda yapacağım.

1 yorum: