29 Ekim 2015 Perşembe

Shameless (2011-)

          Sıra geldi bir favorime daha. Shameless(Utanmaz). Evet Frank Gallagher'dan bahsediyorum ve ailesinden. İzleyebileceğiniz en iyi dram/komedi dizisi. Dram ve komedi olarak geçiyor olabilir ama aslında daha çok "Trajikomik" diyebilirim.  Senaryo 5 sezondur harika ilerlemekte ve bu aileye her sezonda daha da yakınlaşmaktasınız. Her biri pisliğe batmış bir aile düşünün, hiç kimse düzgün yaşamıyor. Çöplük gibi bir ev, alkolik baba , terk edip giden bipolar bir anne yaşı 2-20 arasında olan 6 çocuk. Aileyi ayakta tutmaya çalışan büyük abla Fiona her gece tuvalette sarhoş olmuş ve kusmuş bir halde uyuyan baba Frank. Okumaya çalışan, karşılarına çıkan bir sürü zorlukla yüzleşmeye çalışan Philip ve Ian, daha çok küçük olan Debra ve Carl ve de bir bebek siyahi bir bebek, kimden olduğunu kestirmek zor. Aslında hayatlarının ileri dönemlerinden de bahsetmek isterdim, ama izlemeyenler olabilir ve bu bir spoiler verme sitesi değil :) .
        Geçelim komşulara namı diğer "V" ve "Kev" dizideki en fantastik hayata sahip çift diyebiliriz sanırım onlar için.
        Dizide oynayan başroller olsun, yan roller olsun, hatta konuk oyuncular olsun. Her şey 4/4 lük.  Kötü bölümler yok mu tabi ki var hemen hemen her dizide olduğu gibi. Ama açılış müziği ve videosu bile sizi neşelendirmeye yetebiliyor.





        Oyuncu kadrosundan da bahsedeyim biraz. Evet çoğu Shameless dışında görmediğiniz kişiler olacak, çünkü başrollerin yaş ortalaması (en azından başladığı zamanlarda) biraz küçük. William H. Macy, Emmy Rossum, Ethan Cutkosky,Shanola Hampton, Jeremy A. White, Emma Kenney, Cameron Monaghan ve Kevin Ball.  Yapımcılar ise John Wells ve Paul Abbott
           Uzun uzun bahsetmem ve övmemden diziyi ne kadar sevdiğimi anlamalısınız, her bölümü her sezonu güzel olan bu diziyi sakın kaçıran olmasın. Frank, Fiona ve diğerleri izlemeye değer. Genel olarak beğenilmesine karşın ben son sezondan daha iyisini beklerdim. Umarım 6. sezon daha güzel gelecek. İzlerseniz 5. sezon hakkında sizin neler düşündüğünüzü duymak isterim.
                                     IMDB : 8,2

                                                        


                                                              Bonus : Emmy (Fiona) Rossum'ın farklı bir yönü
                                                        




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder