29 Ekim 2015 Perşembe

The Blacklist (2013-)

         
The Blacklist... Gerçekten güzel dizi. Hemen birazcık açıklayayım ama öncelikle bir memnuniyetimi paylaşayım bu diziyle ilgili. 22 bölümlük dizileri sevdiğimi şimdiye kadar çok kez söyledim ve yine onlardan biri. 22 bölüm olduğunda arada boşluk bırakmıyorlar, bazen arada alakasız bölümler olsa da ( doldurmak için ) yine de daha detaylı oluyor ve sezon 3-4 ayda bitmemiş oluyor. Blacklistte bunlardan biri. Elizabeth "Liz" Keen kocasıyla birlikte çocuk evlat edinmeye çalışan ve yeni FBI'a yeni atanmış bir profiler (suçlularla ilgili kişilik ve davranış analizi yapan kimse) dır. Redmond "Red" Reddington; FBI'ın en çok aranan 10 kişi listesinde olan bir isim ve Elizabeth yeni işine atandığı gün ortaya çıkar ve FBI'a teslim olur. Sadece ve sadece Elizabeth Keen'e konuşacağını söyler. Ona konuşması karşılığında da önemli bir suçluyu ele vereceğini söyler. İşte dizi böyle başlıyor. Ve ilk bölüm kesinlikle diziyi izlemenize karar vermenizi kolaylaştıracaktır. Çünkü harika bir ilk bölümü var.




       
Yönetmenliğini Joe Carnahan'ın yaptığı dizinin yapımcılığını ise Jon Bokenkamp yapmakta
       
Başrollerde ise James Spoone ve Megan Boone var. Genelde oyuncularla ilgili sorun yaşarım ama bu dizide öyle bir şey yok. 3. sezonda ve gerçekten güzel devam ediyor. 4. sezonun olup olmayacağı şu anda kesinleşmiş değil. Ama reytinglerin gösterdiğine göre olacak gibi gözüküyor. 
        
Diziyle ilgili kendi fikrim ise evet izlenir, evet çok zevk alınır ama bir "epik" olacağını düşünmüyorum. Güzel olacağı kesin, hatta yeni bir "White Collar" vakası. Sadece biraz daha büyük suçlular ve daha büyük bir organizasyon. 3 sezondur güzel giden bir dizi ve daha uzun yıllar devam edebilir. Böyle ortaklıkları hepimiz severiz (polis-eski suçlu), sanırım Amerika' da seviyor ve sürekli böyle diziler geliyor. 
        
Son olarak tavsiye ediyorum sadece ilk bölümüne bakın. İlk bölüm baya etkili ve izlemeye başlayacağınızı düşünüyorum. Yazının sonuna fragman da koyacağım o size yardımcı olacaktır.


                                        IMDB : 8,2

                                                           



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder