29 Ekim 2015 Perşembe

Marvel's Agent Carter (2015-)


          Şimdi de "Miss Agent Carter" ile karşınızdayım. Diziye bayıldığımı söylemeliyim öncelikle. Henüz 1. sezon tamamlandı ve hakkının verilmiş olduğunu düşünüyorum. Tek üzücü nokta ise sadece 8 bölümden oluşuyor oluşu bütün bir sezonun. Kötünün iyisi haber ise 2. sezon da 10 bölüm olacak. Hemen moral bozmaya gerek yok. Çok dizimiz var, her diziyi bekleyecek süremiz de var.
          Hemen söylemeliyim dizide ilk dikkatimi çeken ve çok güzel olduğunu düşündüğüm ilk şey " gerçekçilik " Normalde izlediğimiz kadın süper kahramanlar hep çok seksi, çay bardağı gibi ince belli, kollar bacaklar incecik kadınlar olurdu. Ve o kol ve bacaklarla nasıl o kadar güçlü olduklarını anlamasak da izlerdik. Ama Miss Agent Carter öyle değil. Gayet kalıplı bir abla ve gerçekten de karşısındaki adamları dövebilecek izlenimi yaratıyor. Nasıl olduğunu anlayamadığımız süper güçlere sahip çıtı pıtı kızlardan değil kendisi. Ve bu gerçekten çok hoşuma gitti bunu söylemeliyim.
          Dizinin yaratıcıları : Christopher Markus ve Stephen McFeely
          Başrolde ise : Hayley Atwell oynuyor.






               Dizide her şey güzel, sevgilisi Steve Rogers(Kaptan Amerika)'yı kaybettikten sonra bekar yaşamaya başlayan güzel (ama kalıplı ve güçlü) Peggy Carter, eskiden olduğu gibi gizli servis için çalışmaya devam ediyor. Gizli serviste savaştan sonra biraz dışlanmış durumda ve hoşnut değil tabii. Kadın olduğu için sekreter muamelesi yapılan Peggy'de bir yandan kaçak durumdaki Howard Stark'a yardım ediyor.
             Son olarak, izleyin, kesinlikle beğeneceksiniz. Çok başarılı olmuş diyebilirim. Tabi ki bir kaç çizgi roman klişesi var, bu tarz dizileri seviyorsanız bunlara katlanacaksınız. Ama ne olursa olsun Miss Agent Carter piyasadakilerin arasında en iyiler arasında. Zamanınıza değeceğine inanıyorum. Dizi içi müzikleri çok başarılı ve eğer okuduysanız bilirsiniz, gerçekten çizgi romandan çıkmış havası olan tek dizi benim şu ana kadar gördüğüm. Ufak bir mizahı var, gerçekten çizgisi çok iyi. Aksiyon sahneleri abartılı değil ve kimsenin gücü sonsuz değil. Bir yandan da o zamanlar kadınların yaşadığı sıkıntılara da güzel bir yorum getirmiş (güçsüz görülmek, düşük seviye insan muamelesi görmeleri ve evde oturmasının beklenilmesi gibi. Ama bizim yaşadığımız coğrafya da ondan bile beter olduğundan size garip gelmeyecektir).Her şeyiyle olmuş bu dizi diyorum. En azından ilk sezon. Bakalım 2. sezon neler getirecek. Umarım ilk sezon kadar başarılı olur.

          Sometimes the best man for the job is a woman sloganıyla gelişi de güzel olmuş :)
          (Bazen görev için en uygun "adam" bir kadındır) 

                                                       Imdb Puanı : 8,2



      

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder