28 Ekim 2015 Çarşamba

Game Of Thrones (2011-)

Ve Game of Thrones yani Taht oyunları ve bir dizi severin olmazsa olmazı. Bu blogda ilk 3 paylaşımdan biri olması kaçınılmazdı. David Benioff ve D.B Weiss tarafından yaratılmış olan dizimizin tanıtımına başlıyoruz.
     
Ejderhalar, savaşlar, krallık, politika, kirli oyunlar, suikastler, fantastik yaratıklar, birbiriyle savaşan büyük aileler kısacası her şey. Belki de bir izleyicinin bulabileceği her şey var. George R.R. Martin'in Buz ve Ateşin Şarkısı isimli kitabından uyarlanmıştır. (Eğer kitabı okuduysanız ve diziye daha başlamadıysanız fazlaca farklılık bulabileceğinizi şimdiden söyeyeyim)
   
Dizi, Kuzey İrlanda, Malta, İzlanda vs gibi çeşitli ülkelerde çekilmektedir. İlk bölümünden bu yana 5 sezon bitti ve 6. sezonun geleceği çoktan duyuruldu. Dizinin 8 sezon süreceği spekülasyonları var. Umuyoruz daha uzun sürer. Kimsenin bitmesini istediğini düşünmüyorum. Kısaca tanıtımını da yapacağım sizlere bu dizinin. Bu kadar geniş bir dizi, biraz daha genişliği hak ediyor blogda sanırım.






   Yazlar çok uzun ama kışlar sanki sonsuz olduğu, bir ömürden fazla sürdüğü bir yer düşünün. Soğuk insanları Starklar kuzeyde, Kıştepesi olarak adlandırılan yerde. Oranın kuzeyinde, tüm krallığı koruyan surun arkasından bir kötülük yaklaşmaktadır, bu sırada Kral'ın Şehrinde kral kuşkulu bir şekilde ölmüştür. Bazısı cinayet diyor bazısı ise kaza. Bu sırada Kıştepesi'nin koruyucusu ve yöneticisi Ed Stark Kralın şehrine çağırılır.  Ve burada krallığın her yerinden, her liderin, herkesin arzuladığı demir tahtın olduğu şehirdedir. Bununla birlikte taht mücadeleleri başlayacaktır. Targaryenlar, Baratheonlar, Greyjoylar... Kısacası herkes bu tahtın kendi hakkı olduğunu iddia ediyor ve oturmak istiyor. Ve kral yeni ölmüştür. İşte hikaye tam da buradan başlıyor, buradan şekilleniyor. Çok fazla şey değişecek, bu sadece başlangıç. Taht mücadelesi asla bitmeyecek, bunun uğrunda yüzlerce savaş kopacak. Herkesin bilmediği tek şey ise kışın geldiğidir. Ve kış geldiğinde bunların hiç bir önemi olmayacak.
     


Imdb puanı : 9,5 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder