29 Ekim 2015 Perşembe

Homeland (2011-)

          
Bir "başarılı bulduğum ama çok da sevmediğim dizi" tanımıma daha hoş geldiniz. Evet ne yalan söyleyeyim izlediğimde sadece merakıma söz geçiremeyip izlediğim bir dizi. Aslında güzel, kurgusu, senaryosu ama ne bileyim ısınamıyorum Homeland'e, oyuncular soğuk geliyor bana.
          
Aslına bakılacak olursa çok da ilginç bir hikayesi var. Adrien Brody Irak'ta görev almaktadır ve orada kayıplara karışır.8 yıl Irak'ta El Kaide tarafından rehin alınır ve türlü işkencelere maruz kalır. Ve tabi burası Amerika döndüğünde de sorgusuz sualsiz "kahraman" kabul edilir . Ondan sadece tek bir kişi şüpheleniyordur o da CIA ajanı Carrie Matthison'dır. Carrie, Adrien'ın karşı tarafa, El Kaide tarafına geçmiş olabileceğini ve bir saldırı planladığını güçlü bir şekilde şüphelenmektedir. Orada geçen 8 yılın bir insanı değiştireceğini düşünmektedir.
          
Başrolde Emmy ve Altın küre ödüllü Claire Danes yer alıyor. Adrien Brody'i canlandırmak ise Rupert Friend'e düşmüş durumda. Dizinin yaratıcıları Alex Gansa ve Howard Gordon.




           
Homeland, ödüllü oyuncuların bulunduğu çok başarılı bir politik drama dizisi. Ama Arap halklarının ve ülkelerinden çok büyük tepki görmekte. Son olarak Arapça duvar yazıları yazdıran dizi ekibi Arap'ların oyununa geldi ve duvarlara "Homeland yalancı" "sizi kandırıyorlar" "ırkçı Arap düşmanları" gibi yazılar yazdılar ve dizi öyle çekildi. Dizi setinde 1 Arapça bilen kişi olsa ve bunları önce ona kontrol ettirselermiş keşke demeden edemiyorum. Evet dizi bir kurgudan da öte, orta doğu üzerindeki Amerika etkisini de anlatıyor, politikasını da az çok anlatıyor. Ve ne kadar taraflı ne kadar tarafsız olduğuna siz karar verin.
           
Amerika'da dizi ve film sektörleri her zaman savaştan beslenmiştir ve kendini övmeye bayılır. Her zaman savaşlarını haklı çıkartmışlardır ve her zaman haksızlığa uğramışlardır . Son yıllarda Amerikan dizi ve sektöründe bu anlayış biraz kırılmaya başladı, artık aynaya da bakmaya başladı Amerikalı sanatçılar. Bu dizi de onlardan biri diyebilirim. En açık ve net olanı değil ama onlardan biri. İyi seyirler
Imdb Puanı : 8,4

       

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder