28 Ekim 2015 Çarşamba

Da Vinci's Demons (2013-2015)

Hazır 3. ve son sezonu da başlamışken bir "harika" diyebileceğim diziyi daha sizlere tanıtmak isterim. Karşınızda : Da Vinci's Demons. Starz kanalında gösterilen dizi daha yeni 3. sezona başladı ve çok uzun bir bekleyişten sonra başladı diyebilirim. Sabırsızlanıyorduk, ama o da ne bitirme kararı almışlar ve bir kaç yıl sonra "eğer biz istersek" devam edeceklermiş. Diziye daha geç bir dönemden devam edeceklermiş ve oyuncuların yaşlanması işlerine gelirmiş. Saçma bir bahane gibi gözükse de aslında 3 sezon izlemek bile yeterli olabilir. Çünkü çok başarılı bir yapım. Her neyse
          Yapımcılığını Da Vinci Hakkında Söylenmemiş Gerçekler (şimdi çevirdim) kitabının da yazarı olan David S. Goyer yapıyor. Tom Riley, Gregg Chillin ve Eros Vlahos ise oyuncular.







      Dizinin konusunu şöyle açıklayabilirim. Floransa'da dünyanın din ile yönetildiği zamanlarda sadece bir kişinin düşünce özgürlüğü için savaştığı bir zamandayız. Fazlasıyla zeki Leonardo'dan bahsediyorum. Bu adamın mücadelesini izleyeceksiniz. Zamanının çok ötesinde icatlarını ve düşüncelerini tanıyacaksınız. Ve yaşadığı maceraları tabi ki. Diğer süper kahramanların aksine, süper güçleri yok. Sadece süper zekası olan bir kahraman ve bu harika zekayı kullanşını izleyeceksiniz aslında. Bu dahinin bir yandan da kendi akıl sağlığını korumaya çalışmasını...
        Çok fazla ayrıntı var dizide, geçmişi geleceği. Ama asıl ana fikir. Leonardo özgür olmayan zamanında, geleceği kurtarmaya çalışışını izleyeceğiz. Kiliseye karşı yoldaşlarıyla birlikte verdiği amansız savaşı. Floransa'nın elit kesimi ile fakir kesimi arasında oluşturduğu bağı. Zevkle izleyeceğinize eminim. Tek üzüntü veren noktası ise 3. sezonun son olması. Bakalım bir kaç yıl bekleyelim, eğer yaşarsak hep beraber devamını izleriz.


        Imdb Puanı: 8,1 (Bundan çoğunu hak ettiğini düşünüyorum)
        Da Vinci's Demons Fragman
     






    Dizi tanıtımlarına daha sonra devam edeceğim, bir yandan da yeni dizileri izlemem gerekiyor size tanıtabilmem için. Görüşmek dileğiyle.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder