29 Ekim 2015 Perşembe

How I Met Your Mother (2005-2014)

        Tekrardan merhabalar. Karşınızda yakınlarda bitmiş 9 sene boyunca devam etmiş ve yeni Friends versiyonu diyebileceğimiz How I Met Your Mother ile karşınızdayım. 9 sene boyunca Ted Mosby'nin hayatının aşkını bulmaya çalışmasını izledik. 20 dakikalık her bölümde bir çok kez güldürdüler bizi. Kadın avcısı Barney, Lily, Marshall ve tabi ki benim dizi de en sevdiğim olan Kanada'lı Robin.
         Dizi hakkında izlemeyenlerin bile az çok fikri olduğunu düşünüyorum. Herkesin az çok bir şeyler bildiğini düşünüyorum. İzlemediyseniz, yarım bıraktıysanız da tamamlayın çünkü sonu çok güzel ve sürprizli. Son sezon değil sadece son bölüm tabi. Çünkü son sezonu beni sıkmıştı, sanki zorla yapılmış gibiydi.



         Böyle uzun süren dizilerde en sevdiğimse oyuncuların yaşlanması ve senaryonun ona göre şekillenmesi. How I Met Your Mother'da yıllar ilerledikçe kişilikler çok güzel şekillendi, sürekli değişti karakterler. Bazı değişmeyen şeylerin yanında, yaptıkları, davranışları, hayata bakışları değişti. Aslında komedinin yanında bize insanların ne kadar değişebileceğini gösterdi, zaten biz de diziyle birlikte yaşlandıkça değiştik. 
          Ted Mosby hayatının aşkını arayan bir mimardır ve çocuklarına sürekli geçmişi anlatmaktadır. Çocuklarının annesiyle nasıl tanıştığını çocuklara anlatmasıyla dizi başlar. En yakın arkadaşları, üniversiteden beri birlikte oldukları Marshall ve Lily, aralarına sonradan katılmış gazeteci Robin ve daha da sonra katılan, ne iş yaptığı dahil bilinmeyen Barney. 
          Bütün karakterlerin yanında insanların en sevdiği Barney oldu tabi ki , sevimliliği , çapkınlığı, girdiği şekiller, "Bro Code" kitaplarıyla Barney bambaşkaydı. Her bölümünü ayrı seveceğinizi düşünüyorum. İzlemediyseniz hemen başlamalısınız. İyi seyirler 

                              Imdb Puanı : 8,4

                                                        

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder